6,6 197  ocen
6,6 10 1 197
Uwikłani
powrót do forum filmu Uwikłani

Obejrzałam wczoraj ten dokument, byłam załamana i zasmucona całym tym obrazem. Nic z niego nie wynika, oprócz smutnego obrazu polskiego społeczeństwa. Po obejrzeniu go natychmiast mogłabym się wyprowadzić z tej pierdo* Polski. Gdzie ja żyję???? gdzie ja mieszkam??? dwoje NIESZCZĘŚLIWYCH ludzi, którzy nie mają przed sobą żadnych perspektyw. Gdzie są lekarze? chory nie otrzymuje pomocy, bo nie ma pieniędzy na leczenie w areszcie. Ofiara chory z nienawiści chłopak dostaje minusy w zakładzie!!! marnuje sobie życie!!! Ale My porządni ludzie nie czujemy żadnej odpowiedzialności. Boże koszmar, jacy my jestesmy zacofani i te nasze prawodawstwo, koszmar-tworzą je jacyś upośledzeni ludzie !!! Jak można oddac do domu dziecka z powrotem chłopca? to nie jest rzecz tylko mały człowiek !!! kto na to pozwala !!! gdzie są opiekunowie w domach dziecka? dlaczego dochodzi do nagminnej przemocy seksualnej - na okrągło? to nie jest jednostkowy przypadek? Koszmarny jest ten nasz cały kraj i ta nasza szara rzeczywistość. Biedny chłopak - ofiara nie dostał żadnego wsparcia i jeszcze 7 lat odsiedział. Straszne !!! Nikt nie widzi, że oni są chorzy??? czy nikt nie widzi, ze oni potrzebują pomocy ??? Ludzie jesteście ślepi ??? ciotka tego pedofila nie jest "koszmarna" jest normalna, ona go pilnuje - zasada wzajemności - on jej pomaga a ona mu. jedyny optymistyczny akcent to ta dziewczyna i te ich całusy na końcu. takie normalne i piękne. Mam nadzieję, że ten młody chłopak sobie pomoże, mam nadzieję, ze nigdy nikogo nie skrzywdzi (są to moje pobożne życzenia). Wbrew wszystkiemu życzę im jak najlepiej. Gdyby ktoś skrzywdził moje dziecko zabiłam go. Mam nadzieję, że bym to zrobiła w całej swej bezsilności.

ocenił(a) film na 7
agaek

Niestety Maciek nie żyje, popełnił samobójstwo.
Najokrutniejsze i najbardziej tragiczne zakończenie tej historii, jakie można sobie wyobrazić.