teraz poczekamy jeszcze na opinię Wajdy, w końcu zablokowanie projektu Bromskiego o Katyniu, by potem nakręcić własny - do czegoś zobowiązuje.
Niestety Wajda bardzo go chwalił :) a już miałem się wybrać z tych samych pobudek co przedmówca. Może Wajda przykimał i żeby nie wyjść na durnia, z hollywoodzkim uśmiechem powiedział, że film jest bardzo dobry :)
to by się trochę zgadzało z wdźwiękiem książki, ale fimu jeszcze nie widziałam, niestety :(
Lubie PO i czytam GW i film mi się... podobał :) Dałem 8/10 pkt.
Fajna historia kryminalna z politycznym, a właściwie esbeckim tłem.
Nie wiem dlaczego niektórzy usiłują na siłe zrobic z rozrywki manifest polityczny. Dajcie spokój, może idzcie na grilla i odpocznijcie od polityki.
Film jest dobry, pomysł ciekawy, zaskoczyły mnie dwie dośc smiałe sceny rozbierane (na +, oczywiście)
Tak wiec nie dajcie sobie wmówic ze to jakas propisowska propaganda, tylko dlatego ze siłą zła jest tu spółdzielnia esbeków :)
To poprostu dobra sensacja i tyle :)
O "wkurzeniu Michnika" nie słyszałem, ale wczoraj w GW ukazała się recenzja autorstwa Jacka Szczerby i jest ona pozytywna, choć nie huraoptymistyczna.
Ja pierd**e! Dla Waszych wąskich umysłów jeśli coś jest propolskie, to musi być równocześnie proPISowksie?
Co to znaczy, że ten "film jest propolski" (chyba, że tak definiujesz gnioty) i podaj jakieś dowody na to, że propolskość wkurza Michnika.
Tylko sensowne dowody, a nie propagandowy kłamliwy bełkot rodem z gazetki podżegacza Sakiewicza.
ta sprawa została juz wyjaśniona, Michinik obejrzał cały film a potem pogratulował Bromskiemu słowami "dobry, PISowski film" :))
mogą nie zrozumieć żartu, którego nie ma w tej aluzji;)i wyjdzie że Twój w zamierzeniu kawał/kiem prawdy li jest;)
toż to z obszaru realnego fakt ten podryfował w sferę baśni co najmniej;))hehe
a i nie ma się z czego śmiać;)) bo osoba rozpowszechniająca takie mity to bajarz bez mała opowiadający o 3ciej wierzy wtc;))
btw jeśli już o baśniach to polecę książkę(mimo że to portal filmowy,) "baśń jak niedźwiedź" cz2ga
coś jak ten film -tylko o Polsce XVIw.-porywające i trudno dostępne a nowe- ciekawe czemu;)? pozdrawiam;
My się nie zalęgliśmy bo my jesteśmy od ponad 1000 lat zdrową tkanką tego Narodu, bez nas tej kraj by już dawno przestał istnieć. Wy zaś jesteście tylko pasożytem który powstał dopiero wraz z wypierdami Lenina, więc jeśli ktoś się lęgnie po kątach to tylko wy.
dawaj, dawaj coś słabo jak na was. Ja juz od dawna jestem zdrajca, lemingiem czy jak sie zwie ale wy prawdziwi Polacy, katolicy, gdzie ta miłość bliżniego?
tak bo wszyscy Polacy to jedna rodzina jak w pewnej piosence i lemingi i mohery. To są łatki przyprawiane przez media i polityków. Po to by Tusk mógł sie tłuc z Kaczyńskim i odwrotnie. Bez siebie życ nie mogą. PiS i Kaczyński o was zapomni jak dojdzie do władzy tak jak Tusk teraz zapomina. Pewnie będa rozliczenia za "mord" Smoleński.Ale czy przez to będzie sie ludziom żyło lepiej? Mam szacunek do rozsądnych ludzi o poglądach prawicowych którzy mają trochę tego oleju w głowie. Jestem przeciw eutanazji, aborciji. Te śledztwo śmoleńskie tez mogło być lepiej prowadzone.Pewnie takich rozsądnych ludzi jest wiekszość lecz wszystko ma swoje granice. Ludzi którzy ograbiają kogoś z polskości, z patriotyzmu nie rozumiem. Kiedyś patrioci ryzykowali życiem za ojczyznę, teraz wystarczy wyjść z transparentem że Tusk to złodziej a Komorowski to morderca, a Europa to obóz koncentracyjny i już jestem wielkim patriotą. Nie chce mi się dalej rozwodzić. Źyczę udanego sylwestra i Całego Nowego Roku także
A za kogo ci się gorzej żyło - za PiS-u czy PO ? Zastanów się, może ktoś z twoich znajomych czy rodziny utopił pieniądze w Amber Gold ? Może ktoś idąc sobie z flagą 11 listopada zostął opluty i wyzwany od faszystów ? Może PiS podwyższał podatki czy PO ? Czy to za PiS-u upadało wszystko w tym kraju od kolei po stocznie ?
To nie jest wyznacznikiem niczego. Na to jak mi się żyje ma wpływ milion rzeczy, i najważniejszą z nich wcale nie jest to, czy u władzy jest PiS, czy PO. Nie obarczam Tuska winą za to, że dziś mało zarabiam, tak jak nie obarczam Leszka Kaczyńskiego za to, że za PiS mój tata stracił pracę. Na to czy jest mi dobrze ma wpływ sytuacja w Europie, a nawet na całym świecie, plus cała masa lokalnych zbiegów okoliczności. Nie rzadko konsekwencje polityki jednej partii wychodzą na jaw, gdy władzę przejmuje juz kolejna.
I czy naprawdę wszyscy musza być lewi, albo prawi i PiSowscy albo za PO? Ja tam mam wy*bane. A tak na marginesie to PiSowi już bliżej do prawdziwie lewicowych poglądów (w kwestiach gospodarczo społecznych), niż PO. Ale prawda jest taka, że obie partie są siebie warte. Tylko jak to ma się do filmu? Gdzie jest ta jego propolskość? Co to w ogóle jest propolskość?