6,5 32 tys. ocen
6,5 10 1 32248
4,0 12 krytyków
Uwikłanie
powrót do forum filmu Uwikłanie

Ulisses

ocenił(a) film na 7

Ulisses ukazał się nakładzie 40 tys, a nie 100 tys.

ocenił(a) film na 5
Chris_Sharma

To pozwala zmienić diametralnie spojrzenie na Uwikłanie... dałem 5/10, to mam teraz dać -5/10 czy 10/5=2 ??

ocenił(a) film na 7
pi_kawka

To kluczowe dla zrozumienia filmu;-)
tak samo jak tekst "w IPNie jest tylko to co my chcemy żeby było"

Chris_Sharma

Nie łapię tego, rozwiń myśl, z tym Ulissesem.

ocenił(a) film na 7
s1lent

To był tekst z filmu, a prawda jest inna, pomyłka o 60 tysięcy, znacząca pomyłka,
tak jak diagnoza rzeczywistości postawiona w tym filmie.
Mimo wszystko dałem 8/10 za dobre tempo, ładnie , choć nieprawdziwie, pokazany Kraków, spójna wizję Polski...

Chris_Sharma

właściwie mi tempa brakowała w niektórych momentach i film strasznie się wydłużał. Kraków mogliby pokazać o wiele lepiej, w ogóle miałem uczucie, ze jest pokazywany na siłę. Film, który mógł mieć potencjał, został strasznie spaprany.

ocenił(a) film na 7
s1lent

Ja oglądałem ten fil bez nastawienia,zaczął się kiepsko, potem coraz bardziej mnie wciągał, wolę raczej podkreślać to co było w nim dobre niż podkreślać wpadki, pewnie że scena odsłuchiwania dyktafonu w knajpie jest żenująca, ale scen które mi się podobały było znacznie więcej.

Chris_Sharma

Jest sporo takich scen, ale mimo, że starają się zbudowac klimat, wszystko jest jakieś plastikowe i nieprawdziwe. Nie przekonał mnie ten film, ciekawy, ale długi no i zakończenie jest z dupy, jeżeli mogę to tak ując, bo totalnie byłem zbity z tropu, o co chodzi.