widziałem zajebisty zwiastun i zastanawiam się czy film też jest tak dobry i wciągający? tylko rozsądne odpowiedzi:)
Warto. Miałem do wyboru iść na piratów z Karaibów, szybkich i wściekłych 5 lub na uwikłanie. Wybraliśmy uwikłanie i nie żałuję. Jak na film z naszego kraju ma świetny scenariusz, niespodziewane zakończenie, wątki historyczne, które mnie osobiście bardzo zainteresowały. Wtrącony motyw komunistów, którym wydaje się, że wszystko mogą. Film może i nie ma jakiegoś genialnego przesłania ani też nie zostanie w pamięci na długi czas jak Zielona mila czy Forrest Gump. Mimo to warto go obejrzeć by szczerze powiedzieć, że w Polsce można stworzyć film zamiast tych wszystkich pseudo-romantycznych bzdetów.
z tym że zajebliby się tworzeniem dobrych filmów zamiast tych pseudo-romant. bzdetów to się zgadzam:))... ale gdybym mial do wyboru iść na któryś z tych 3 filmów to sorry ale zdecydowanie wybrałbym PIRATÓW- niema bata :ppp , potem Szybkich , a dopiero później polski film - nieważne jaki by to był :)... ale z racji takiej, że chodze do kina na 85%-90% filmów to wybiore się na Uwiklanie i licze że się nie zawiodę:)
Naprawdę warto, wciągająca fabuła, momentami dowcipny, świetna gra Mai, piekne zdjęcia Krakowa