Czy serio trzeba do tego filmu mieć 15 lat????!!!
Moja siostrzenica bardzo chce ze mną na to iść, a ma 13 lat. Mogę z nią pójść?
Jeśli widok nagiej kobitki i faceta ze szpikulcem w oku, a potem nagiego na sekcji zwłok nie zrobi na niej wrażenia, to może iść. Ale raczej odradzam jej tych widoków.
Tzw. "ograniczenia wiekowe" podobnie jak w telewizji, tak i w kinie są proponowane przez twórców lub też dystrybutorów. Kina nie mogą wpuszczać tylko osób poniżej 18 roku życia na filmy "dla dorosłych", a w innych przypadkach zależy to od dobrego nastroju kasjerki lub dyrekcji kina. Zatem nie przejmuj się, gdy piszą, że film od 12 czy 16. Jeżeli twoja siostrzenica oglądała już filmy zawierające przemoc i nagość, a jej rodzice nie mają nic przeciwko temu, a ona chce iść to ją weź, w gruncie rzeczy 13 lat to już 1 klasa gimnazjum. Film nie jest o psychopatach i nie leje się krew co 5 minut, a "naga kobitka" nie trwa 20 minut...co w tym złego nawet dla 13 latki?
Pozdrawiam :)
Uważam, że nagość przedstawiona w filmie nie powinna w żaden sposób wpłynąć niekorzystnie na psychikę osoby w wieku 13 lat. Podobnie sceny zabójstw - są jednymi z najłagodniejszych, jakie widziałam w kinie.