Uziemieni

Eyjafjallojökull
2013
6,3 8,2 tys. ocen
6,3 10 1 8173
Uziemieni
powrót do forum filmu Uziemieni

ŚREDNI

ocenił(a) film na 5

To mamusia była z tym facetem od jamnika.

No nieźle, na wesele córki przychodzi policja i aresztuje jej rodziców.

Film nieprawdziwy. Nie przypadło mi do gustu zachowanie Valérie.

ocenił(a) film na 6
JAKnieZpolski

Jak sam zauważyłeś, to był film, w dodatku nie na faktach. Nie wiem więc dlaczego masz żal o to jak nazwałeś "film nieprawdziwy". Poza tym bohaterowie nie zawsze (praktycznie nigdy) są tylko pozytywni.

ocenił(a) film na 6
JAKnieZpolski

"Nie przypadło mi do gustu zachowanie Valérie."

Bo nie miało przypaść. Przez cały film dowiadujemy się, jaka z niej była cholera. To taka stereotypowa kobieta-karierowiczka, u której tzw. samorealizacja stoi na 1. miejscu.

JAKnieZpolski

A mi postać Valerie przypadła do gustu. Ależ był z niej kawał jędzy ;)
Na kontrascie głównych bohaterów opiera się cały film, gdyby nie to, posnęli byśmy po 10 minutach od rozpoczęcia seansu.
A tak w ogóle, to nie ma się co czepiać kobiety. Przecież pod koniec podróży przechodzi małą metamorfozę, i zaczyna wykazywać ludzie odruchy w stosunku do męża. Wiec nie było z nią aż tak źle ;)

ocenił(a) film na 3
Mala_29

"Na kontrascie głównych bohaterów opiera się cały film" tyle że jest to dwójka postaci które trudno polubić. Co mnie obchodzi to że kretyn nienawidzi idiotki i na odwrót, niech się zagryzą. Czy zmieniła się? Przez chwilę tak a potem żeby zajść za skórę partnerce ex-męża wyjawia jej coś i niszczy jego związek. Oczywiście on też jest menda bo zdradził ale żonka demaskuje go z czystej złości na osobę która ma wszelkie prawo jej nienawidzić. Z całej podróży nie nauczyła się niczego.

miszatujest

ja mam trochę inne odczucia, inaczej odbieram bohaterów. Facet jest sympatyczny, kobieta wredna, i w tej swojej złości aż śmieszna.
Podobał mi się ten watek kiedy "przemówiła ludzkim głosem" i okazała trochę pozytywnego nastawienia. Można mieć nadzieje, ze nawet najbardziej wredne egoistki maja w sobie trochę dobra ;)
Na film patrzyłam tez trochę z zastanowieniem, bo takie sytuacje dość często w życiu można zaobserwować. Ludzie przechodzą z jednego bieguna uczuć na zupełnie przeciwny, z dawnej zażyłości nic nie zostało, teraz jedno utopiło by drugie w przysłowiowej łyżce wody.
No, ale odbiegłam od tematu, to całkiem sympatyczna komedia, dobrze mi się oglądało. Moim zdaniem zasłużyła na więcej, niż Twoja skromna trójeczka ;)

ocenił(a) film na 3
JAKnieZpolski

Łza mi poleciała w 35-ej minucie kiedy to, już nie dałem rady obejrzeć coś co miało być komedią i nacisnąłem przycisk STOP. Jaka wielka ulga !!! Jaki to wspaniały pomysł, że są takie przyciski !!! Słabiuteńkie ! oj słabiuteńkie to to !!! Przykro mi się zrobiło bo lubię francuskie lekkie i dowcipne kino !!! To zły film ale się trochę napracowali - 3/10 !!!