VI Batalion

The Great Raid
2005
6,8 7,7 tys. ocen
6,8 10 1 7658
VI Batalion
powrót do forum filmu VI Batalion

ocenił(a) film na 10

Film jest extra niewiem dlaczego jest tak nisko oceniany srednia powinna byc grubo ponad 8,naprawde warty obejrzenia polecam:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
mihle

Zgadzam sie z Tobą :) równiez mi sie bardzo podobal :)
Tylko szkoda ze zrobiono film gdzie po raz kolejny Ameryka cudownie ocala swiat :)
Ale samo wykonanie było dobre :) bardzo dobre :)

ocenił(a) film na 8
JaWamDam

W tym filmie ameryka świata nie ocala, a jedynie swoich jeńców z rąk pokręconych Japońców. Widziałeś film, to wiesz. W tamtych czasach japońcy mieli nieźle narobione pod kopułami, na szczęście atom skutecznie ich ostudził.

A co do samego filmu, to jest dobrze zrobiony. Akcja odbicia jeńców rzeczywiście starannie zaplanowana. Jak dla mnie ocena 4+ (8/10).

ocenił(a) film na 6
damfear

Faktycznie dobry film i dosyć rzetelny jeżeli chodzi o tło historyczne i realizm. A ocena jest taka jaka jest prawdopodobnie dlatego właśnie że jest realistyczny a co za tym idzie mało efektowny.

mihle

mnie również zaskoczyła ocena poniżej ósemki...jak dla nie to jeden z lepszych w swoim gatunku

mihle

Brawa dla tego filmu za realizm. Rzadko się takie zdarzają. 9/10

ocenił(a) film na 1
mihle

Jak dla mnie typowa amerykańska szmira!!! ocena 1/10. Gra aktorska beznadziejna, Joseph Finnes na lekki plus, a reszta - szkoda gadać. Ale jak ktoś tu wyżej powiedział - pełen realizm historyczny?? Ciekawe, dowiedziałem się na przykład, że Litwa była neutralna podczas drugiej wojny światowej. Amerykańscy żołnierze na Filipinach chodzą w czapkach, a nie w hełmach, wiadomo bohaterskich synów Potomacu kule się nie imają. Film przedstwia film z typowo amerykańskiej strony, może za oceanem to kogoś wzrusza, a u mnie budzi tylko pusty śmiech. Wynudziłem się okropnie. Niestety ten film jest przykładem, jak z coby nie było ciekawej historii, zrobić coś zupełnie niegodnego najmniejszej uwagi!
Zdecydowanie odradzam!