Vexille

Vexille: 2077 Nihon Sakoku
2007
6,9 3,9 tys. ocen
6,9 10 1 3938
Vexille
powrót do forum filmu Vexille

Jestem fanem anime, codziennie oglądam, słucham j-music....ale ten film to była jak dla mnie jedna wielka kicha. Nic się praktycznie nie działo, ten łysol miał zawsze nowe okulary kiedy się pojawiał, muzyka "była ale jej nie było", fabuła wręcz mizerna- ani przez chwilę nie byłem ciekawy co się będzie dziać dalej. Pomysł świetny, oprawa wizualna też bardzo ładna..ale reszta bardzo kiepsko. Jeszcze główna bohaterka...to ma być członkini sił specjalnych? Taki emocjonalna? To już ta Maria lepiej by się do SWORD nadawała. Szkoda, bo film mógł być naprawdę niezły...

Darth_Mail

Muszę się z Tobą zgodzić. Niestety wg mnie Vexille to niewypał.

Mithrill

A mi się bardzo podobał. Widziałam wiele anime a Vexille zachwycił mnie scenariuszem, świetnie napisanym! Od strony technicznej to już tylko same dobre słowa można powiedzieć. Animacja jest po prostu niesamowita! Ja bardzo polecam. Zwłaszcza że u nas w kinach to bardzo ciężko o jakiekolwiek anime, a już o takiej klasy produkcję jak Vexille to w ogóle!

ocenił(a) film na 10
Mithrill

Na pewno nie nazwałbym go niewypałem. Scenarzyści stworzyli świat porównywalny IMO z GitS czy Appleseed - naprawdę ciekawy i skomplikowany, ale jednocześnie bardzo dopracowany. Ich wizja przyszłości jest trochę przerażająca, ale mnie bardzo wciągnęła. Zwłaszcza ze można w kinie zobaczyć, a to na naszym rynku wyjątek...