PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10080000}

Vini Jr.

Baila, Vini
2025
3,1 506  ocen
3,1 10 1 506

Vini Jr.
powrót do forum filmu Vini Jr.

Ledwo co wyszedł z rezerw, zdobył kilka trofeów i już sobie pomniki stawia. Najbardziej irytujący i wredny piłkarz świata, jak obserwuje twarz tego neandertalczyka w dokumencie to mnie skręca. Wmówił całemu światu, że ma jakąś misję, będzie uczył tolerancji, a on chce tylko grać w piłkę hlip hlip. Nawet kibice białych chętnie by go sprzedali do Arabii, takich komentarzy była masa w trakcie sezonu. Byłem na Mestalla na meczu z Realem, mając w pamięci jego słowa na konferencji o tolerancji. Pod stadionem dostałem nawet plakacik z podobizną Pinociusa. Totalnie nie cierpią go ludzie tam, ale też w innych miejscach, nie ma się co dziwić. Wielu piłkarzy obrywa bo gra w innej drużynie, tylko nikt inny nie krzyczy do kibiców, nie obraża ich klubu, nie prowokuje, po drugim golu dla Realu podszedł pod naszą trybunę i pokazywał, że Valencia spadnie z ligi z tym swoim wrednym uśmieszkiem. Jak przyjemnie było kiedy Manzano zakończył mecz w trakcie kontry Realu, która zakończyła się w bramce, a ta dziewczynka poszła pokornie do szatni. Także tyle z rasizmu - jakby był biały to też by go wyzywali - tylko inaczej. Intencją nie jest kolor skóry, tylko dojechanie bardzo wrednemu piłkarzowi. Chcę grać tylko w piłkę i jest zdziwiony, że obrońcy starają się go powstrzymać, najlepiej co mecz wybuchać i wchodzić z każdym do ringu. Jeszcze nie ma za to żadnych konsekwencji bo Perez nakrywa go płaszczykiem, a Madrid TV wywiera presje na arbitrach, więc piękny brazylijczyk ma codziennie prawdziwy dzień dziecka. Jest wielu piłkarzy, którzy wywodzą się ze slumsów czy mieli trudną przeszłość np. Adriano, Eto'o, Dzeko, Chimy Avila, Mane- każdy zachowuje/zachowywał się normalnie, a nie jak goryl. Także śmiech na sali, niech bierze swój Balon de playa i wraca do siebie.

5
ElGladiator

Tymczasem historia piszę o wiele ciekawszy i bardziej pouczający scenariusz - Francesco Acerbi, 37 lat na karku, za 5 dni może być mistrzem Włoch, a za 10 zwycięzcą w Lidze Mistrzów, do której sam otworzył drzwi swojej drużynie, strzelając bramkę najsilniejszej i najbardziej widowiskowej drużynie tego sezonu, grając de facto jak obrońca. Zawodnik, który pochodzi z małej mieściny co zawsze jest utrudnieniem, zagrał ponad 400 meczów w Serie A, zaliczył 34 występy dla drużyny narodowej, podniósł się po śmierci ojca, która spowodowała u niego silną depresję, alkoholizm i "picie wszystkie co popadnie i odurzy", rok później dwukrotnie wygrał batalię z rakiem, mając prawie 4 dychy na karku ma sylwetkę sportowca, charyzmę w szatni i krzepę oraz serducho na boisku. Postać totalnie nie mainstreamowa, nie medialna, nie wybitna, nie kolorowa, nie homo, ale idealnie pokazująca siłę człowieka, wpływ sportu i do czego do prowadzi - życzę żeby wygrał oba trofea w tym sezonie. Lepszy klaun, pokazujący zaplecze jak po pierwszym kontrakcie Tysona (złote deski, rolexy), dzielny obrońca mniejszości i wybitny piłkarz... a nie, poczekaj.

ElGladiator

Już wiemy że ligi nie wygrał twój bohater ;) vini wygrał dwie ligi mistrzów a twój bohater ma szansę pierwszą na koniec kariery;) jakby robić dokumenty o każdym który ma szansę na pierwszą ligę mistrzów ….. hahaha tyson i on pracują ciężko dostają za to pieniądze i chuu…. Ci do tego na co wydawaja swoje ciężko zarobione pieniądze…

ElGladiator

Jesteś dnem człowieka Samuel eto też był pokazywany że płakał przez takich jak ty… nie martw się za niedługo będzie dokument o piłkarzu ze spaghetti na głowie… boli cię bo klepał biedę a teraz za napiwek który zostawia kelnerowi robiłby z twoją dziewczynką co by chciał a twoja dziewczynka nawet by się nie odwróciła za tobą tylko czekałaby pod jego domem po więcej … neymar Ronaldo wszyscy mówili o takich ludzkich dnach jak ty… gil zakończył mecz bo bierze jak reszta sędziów za nie gwizdanie tego za co przeciwnikom Barcelony dają czerwień. 20 lat kupowania wiceszefa sędziów nie poszło w las kanalarzu

soplica17

Ojojoj, chyba ci twoje białe culo pękło. Szkoda Acerbiego, przykład niezłamanego sportowca, no nic. Świetny przykład podałeś - chłopa co przewalił cały swój życiowy dorobek na złote deski i za rozwody, przez co na stare lata musi reklamować Tigera i bić się z influencerem na galach freak fightowych - no prawie inteligencja jak Mayweather xd Przez takich jak ja? Byłem jako turysta na Mestalla, nie jestem kibicem Valencii, nikt poza białą hołotą i brazolami nie powie dobrego słowa o pinociusie, tego gościa nie da się lubić za osobowość. Samuel to był mój pierwszy piłkarski idol i dobrze pamiętam jaki miał charakter. W momencie kiedy obrażano go na tle rasistowskim w meczu z Zaragozą, to chciał opuścić murawę, czego ostatecznie nie zrobił, twój idol natomiast rzuciłby się od razu do gardła pseudokibicom co ich oczywiście nakręca i wywołuje odwrotny skutek bo będą go bardziej obrażać żeby wyprowadzić z równowagi. Oczywiście mesjasz potem płaczę na konferencjach, że on chce tylko grać w piłkę, po czym wychodzi na mecz i znowu szarpie i wyzywa innych piłkarzy. Widzisz różnice? To różnica klasy. Nie wiedziałem, że jestem taki popularny XD Aktualnie jestem singlem także nie dotknęła mnie twoja oblega, generalnie spływa po mnie to co piszesz także płacz sobie dalej. Cisne z ciebie beke? Mówi to za pewne fan prześcieradeł, spłakany po żałosnym sezonie, realek leżałby gdzieś pod Atletico gdyby nie pomoc ze strony sędziów i zastraszanie przez vardryt tv więc o czym ty mówisz kiepie.

ElGladiator

Pomóc ze strony sędziów to ma twoja varcelona ponad 20lat kupowania wiceszefa sędziów… makaron na głowie jak uderzyli lekko w brzuch to się zwijał i udawał zawroty głowy:))) taki słaby sezon a jednak Superpuchar Europy i klubowe mistrzostwo świata jest barca plącze za takim sezonem pajacyku nie masz dziewczyny nie dziwię się kto by chciał być z przyszczatym pajacykiem… messi kopnął piłka w kibiców bo sobie nie radził ze od kurupla go wyzywali….hahaha to jest charakter mocny godny naśladowania (nawet żółtej nie dostał) ciekawe jakby tak zrobił vini ile meczów by dostał? I słaba pamięć eto powstrzymywali żeby nie zszedł vini zostaje i walczy jest różnica twój idol uciekł do Rosji wyzywając swojego byłego trenera od rasity mało wiesz a pyskujesz jak 7latek… tyson zarobil kasę sam i sam ją wydał wiec nie wiem co masz do tego wiem ze ty musisz się rozliczać z każdej złotówki z kieszonkowego ale widzisz nie każdy ma spika pod nosem

soplica17

Dobra frajerze, bujaj się, szkoda mi na ciebie czasu. Puta real vardid!

ElGladiator

Varcelona jak coś dziennikarze wyliczyli że gdyby varu nie było Real miałby 88pkt a varca 80;) znowu pudło strzelaj dalej może w końcu trafisz hahahaha ;) pozdro łamago

soplica17

Ta chyba z Marci XDD Nie odzywaj się frędzlu, po takim sezonie to możesz ciągnąć kichę.

ElGladiator

Klubowe mistrzostwo świata i Superpuchar Europy więc czekam aż pociągniesz ale nie mi bo się brzydzę szukaj wśród kolegów taty (meneli)

ElGladiator

Co za łajza władcy pierścieni dał 10 hahaha chyba z ojcem porządziłeś denaturatem i elfy z krasnoludami wpadły na imprezę stąd ta 10 ;))) hahaha co za pajac ja się produkuje do jakiegoś 7latka

soplica17

Koziegłowy?

ElGladiator

Baranieglowy?

ElGladiator

Harry Potter? Hahaha co za pajac gwiezdne wojny jakbym widział twoje oceny to nawet bym nie zaczynał dyskusji ;))) hahaha —->pajac

ElGladiator

Komu najwięcej razy pomógł VAr odkąd go wprowadzili fc negreira i tęczowi chłopcy co się na treningach zapinają hahahahaha

ElGladiator

Znajomi = 0 hahaha na wsi z dwoma drzewami mieszkasz?

ElGladiator

I jeszcze fan fc Negreiry i tęczowych chłoptasi co na treningach się zapinają hahaha komedia

ElGladiator

Marciniak tak stronniczo sędziuje że UEFA i FIFA w ostatnich latach daje mu najważniejsze mecze hiszpańscy sędziowie sędziują tak stronniczo że na klubowe mistrzostwa świata w nagrodę nie jadą… co do karnego jakby arbiter to puścił zrobiłby błąd ale nawet jeśli to jest remis w karnych a nie wygrana atleti chłopczyku mało wiesz zajmij się wyciskaniem pryszczy bo tu ci dużo brakuje…

soplica17

Martínez po golu na 2:0 nie opluł acerbiego chyba już wtedy powinni grać w 10;)

ElGladiator

I hattrick varcelonie