PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186906}
7,5 81 tys. ocen
7,5 10 1 80612
7,2 36 krytyków
Volver
powrót do forum filmu Volver

chyba najlepszy film Pedro... wyszedłem wzruszony, zadowolony, smutny... wszystkiego po trochu... w prawdzie już po 30 minutach wiedziałem o co chodzi z matką i wnuczką (ja chyba myśle jak Almodovar he he) ale oglądałem jakby to miałby być ostatni film który mi jest dane obejrzeć w moim życiu... niby prosta historia... ale... jest i napięcie... jest wesoło... jest smutek... jest irytacja... film który daje do myślenia... inspiruje... słowem film który trzeba zobaczyć...

ocenił(a) film na 7
tamboo

Film dobry, ale czy faktycznie rewelacyjny? Almo troszke się powtarza. Ja uważam, ze jego najelpszy film to Drżące ciało. A zaraz za nim są Porozmawiaj z nią i Kika.

tamboo

film jest dobry ale nie rozumiem tych zachwytow i jekow nad nim bo nie ejst to arcydzielo i to z cala pewnoscia...mnie podoba sie jego odmalowanie pekzazu hiszpanskiej wioski...'ciekawe jest dla mnie to tlo historii odcienie kultury tak rozniacej sie od naszej

slimoza2

może warto zobaczyć jeszcze raz... :)
być może byłem w takim stanie emocjonalnym że ten film okazał się genialnym... ale znajomi z którymi poszedłem również byli zachwyceni... pozd.RAF.ki

tamboo

Hmmm.. zastanawia mnie co masz na myśli mówiąc, że "daje od myślenia"? Może jestem tępa, ale wydaje mi się, że tam w zasadzie nie było jakiejś głębszej treści, tak samo jak w większości filmów almodovara. Fabuła Volvera jest prosta - nie będ tutaj streszczać fabuły, ale chodzi o konflikty między bohaterkami, wynikające z działań, podejmowanych przez napalonych facetów. Volver mi się bardzo bardzo bardzo podobał ze względów przede wszystkim artystycznych - magiczna atmosfera i zarazem realizm, genialna muzyka jak zawsze i ta niepowtarzalna almodovarowatość (nie wiem czy to przez kolorystykę i oświetlenie czy przesadną ekspresję).