PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186906}
7,5 81 tys. ocen
7,5 10 1 80611
7,2 36 krytyków
Volver
powrót do forum filmu Volver

przy jak najbardziej pozytywnym odbiorze całości, rozczarowałam się grą penelope. jednak urok i powalająca uroda to nie wszystko. moim zdaniem w tym filmie nie podołała roli. grała monotonnie, w prawie każdej scenie płakała lub chociaż miała łzy w oczach..
czy też może po prostu dano jej monotonną rolę - ale nie wierzę, aby pedro to zrobił, wydaje mi się, że po prostu zawiodła jej interpretacja..
jak wy odbieracie jej grę w volver?

ocenił(a) film na 8
oleska

Ja wprost przeciwnie, jestem zachwycona jej gra.

oleska

Przepraszam, nie bardzo lubię bluzgac, ale
ZWARIOWAŁAŚ?
Jaki film oglądałaś? Może pomyliłaś z "Vanila Sky"?

Ja też jestem zachwycony, to wg mnie najlepsza rola w tym roku i nawet Helen Mirren która dostanie Oscara jej nie przebija.
Nie wiem jak możnaby inaczej zinterpretowac tą rolę.

ocenił(a) film na 7
Howler

nie, nie zwariowałam. ani nie pomyliłam.
penelope grała sugestywnie, ale monotonnie. desperację, smutek, złość można okazywać na wiele sposobów, mi się to udaje na co dzień, a aktorką nie jestem.
jak dla mnie już tegoroczna rola Charlotte Gainsbourg była lepiej zagrana. ale to wszystko także kwestia gustu, nie chcę się z tobą kłócić.
pozdr.

ocenił(a) film na 8
oleska

Hmm, ciezko mi to nazwac monotonia. Z tej gry jak dla mnie bila sila. Moze to troche tak jak z Janda, ona bardzo czesto gra to samo, ale jest w tym niesamowita. Tak jak dla mnie niesamowita i pelna wyrazu byla Penelope. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
kate00

co do jandy muszę się zgodzić ;) ale, tak jak zwykle penelope do mnie trafiała, to w tym filmie to nie było to. po prostu.
pozdrawiam. :)