PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Świetny film

ocenił(a) film na 10

Pierwsza czesc byla najlepsza,od razu stalam sie fanka calej trylogii...Chyba to mi sie nigdy nie znudzi.Aktorzy byli bardzo dobrze dobrani,nikt nie gral sztucznie.Ze wszystkich czesci najbardziej lubie Boromira iFaramira,ewentualnie Merry'ego.Tym,którzy sie nudzili na normalnej wersji,goraco polecam wersje rozszerzona.Wycieli naprawde fajne sceny:-)Niedawno czytalam Hobbita i jestem ciekawa,jak adaptacja powiesci bedzie wygladac...Tylko szkoda ze Kili i Fili zgineli w Hobbicie,bo byli(wedlug mnie)najfajniejsi z krasnoludów.A na Wladcy jeszcze sie nie zawiodlam.Szkoda,ze Tolkien nie doczekal...Muzyka do wszystkich czesci byla super,zwlaszcza z 1 i 2.Jakie numery wam sie podobaja?Aha,warto posluchac muzyki z rozszerzonej wersji,na tamtej plycie jest np.muzyka z przyjecia u Bilba(tytul "Flaming Red Hair).Zreszta o rozszerzonych scenach mozecie poczytac na www.lotr-tudors.bloog.pl (notka 2 albo 3)

ocenił(a) film na 10
Boleynowa_9

Zgadzam się zgadzam ;)
Ale jedno mi w twojej wypowiedzi nie pasuje a mianowicie : szkoda że Tolkien się nie doczekał. Rozumiem jakby umarł 2 lata przed anie 30 lat (zmarł w 1973) Ta książka ma bite 50 lat ;)

alfa940

Popieram książka jest Arcydziełem Fantasy, a świat stworzony przez Mistrza nie zostanie pobity podejrzewam przez następne pół wieku jeśli w ogóle :]

ocenił(a) film na 8
Gotrek09

nie czytałam książek, ale filmy bardzo mi się podobają. fantastyka z najwyższej pułki!8/10

ocenił(a) film na 10
Boleynowa_9

świetna muzyka, świetni aktorzy... nic dodać ,nic ująć :)

ocenił(a) film na 10
zoozol_13

Masz rację!Rozszerzona wersja jest świetna!10/10

AnnaCleves

Niestety nie oglądałam rozszerzonej wersji, choć mam coraz większą na to ochotę. Nigdzie nie mogę tego znaleźć! :( Zgadzam się z założycielką tematu. Tolkien żył ładnych pare lat temu, szkoda...
Pozdrawiam wszystkich. ;)

ocenił(a) film na 10
Agnieszka24

Tak dla wiadomości: to co oglądałaś to była właśnie wersja rozszerzona. :)

Wikusia1995

A skąd ty wiesz????????
Buchahahahaha!

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 10
Agnieszka24

Bo jestem twoją siostrą :)
Hello! Obudź się. :)

Wikusia1995

Bardzo żałuje że rozszerzonej Wersji Filmu nie można kupić w jakimś fajnym komplecie kolekcjonerskim razem ze wszystkimi unikatowo wydanymi książkami oprawionymi w skórę, może się doczekam bo marzę by mieć tai komplet kolekcjonerski :]

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

zgadzam się, że rozszerzona wersja jest rewelacja, świetne sceny tam są dodatkowe, Drużyna jest najlepszą częścią ale dla mnie skala do 10 jest chyba za niska ;) 100/100