PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

"Prześladowany przez problemy "Hobbit" stanął przed kolejnym wielkim wyzwaniem.
Narastający od miesięcy konflikt pomiędzy związkami zawodowymi aktorów a MGM,
Warner Bros i Three Foot Seven (producentami filmu) zatacza coraz szersze kręgi. W
ostatnich dniach dwa największe związki amerykańskie SAG (Gildia Aktorów
Amerykańskich) oraz AFTRA wysłała informację do swoich członków, by nie godzili się
na udział w "Hobbicie".

Powodem wysłania takiej informacji jest fakt, że producenci "Hobbita" nie posiadają
kontraktu zbiorowego z aktorami, który określałby ogólne warunki pracy i
wynagradzania aktorów oraz minimalne gaże. Związki nowozelandzkie New Zealand
Actors' Equit i The Media Entertainment and Arts Alliance już od dłuższego czasu
porwadzą kampanię przeciwko produkcji Petera Jacksona. Domagają się określenia
minimalnej stawki dla setek aktorów, którzy pojawią się na planie, określenia
warunków pracy, warunków otrzymania tantiem i kwot odszkodowań. Ich działania
poparły związki w Australii, Kanadzie i RPA. Wsparcia udzieliła także Międzynarodowa
Federacja Aktorów (FIA).

Jednak to decyzja SAG może najboleśniej uderzyć w producentów "Hobbita". Gildia
Aktorów Amerykańskich zrzesza większość znanych i mniej znanych gwiazd, co w
praktyce oznaczać może, iż film pozbawiony zostanie rozpoznawalnej na świecie
obsady. Jeśli producenci nie dojdą do porozumienia z aktorami Ian McKellen
prawdopodobnie nie powróci w roli Gandalfa Szarego."

-To już lepiej niech nie robią żadnej ekranizacji bo bez Iana to będzie chłam,
Jak ci biurokraci pozbawią Hobbita Gandalfa to osobiście dam mu 1 bez względu na
"efekty", bo film będzie już dla mnie bezwartościowy...

Gotrek09

Nie tak mówić nie można, Ian jest najlepszym aktorem na miejsce Gandalfa ale nie jedynym. Popatrz sobie na Hunt for Gollum film nie ma znanych aktorów a i tak jest dobry. Hobbit jest zbyt cennym materiałem na film, żeby go olać wyłącznie ze względu na Mckellena. Tym aktorom to się trochę moim zdaniem od nadmiaru gotówki we łbie przewraca ja na miejscu Mckellena zgodził bym się nawet za darmo pracować, byle by przyczynić się do zekranizowania tak wspaniałej historii. Ale niestety tym tylko mało i mało(przecież i tak wiadomo, że dostaną mnóstwo forsy).

Ivalor

Wiem wiem ale wtedy się wkurzyłem że jak zwykle forsa ważniejsza od zekranizowania czegoś wspaniałego, i może przesadziłem ale jednak przyzwyczaiłem się do tego Gandalfa i nie chce widzieć innego :]

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

kurde... po co tracić kase na tolkinowskie, ja czekam na inny film... i ten gówniany tolkien przesuwa moją wyczekiwaną premierę... fuck this....

bo peter leci na kaske widać

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

ahahaha my nie chcemy tolkienowskiego gówna...

tak jest sir......

plantum

Nie chce być niegrzeczny ale się niestety nie da inaczej. Wypier.....j z tego forum trollu !

plantum

Czekasz zapewne na Avatara 2, ale powiem ci że kolejne Avatary to będzie c...j.

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

nie kurde...
czekam na Temeraire durniu.... no i z lekką ciekawością też na tintina.....

ale oczywiście pieniążki ważniejsze....
trzeba zaspokoić fanów którzy się onanizują nad dziełami tolkiena...
i pomyśleć że ja kiedyś się dziwiłem dlaczego książki w bibliotece są takie brudne ;)

plantum

bo jesteś zwykłym prymitywem i tyle.

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

nie kur*a

mam własny gust, ale twój ptasi móżdżek tego nie pojmuje, że istnieją persona które nie muszą się podniecać tym co większość społeczeństwa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
Gotrek09

"Mam w dupie twoje ekranizacje i na co ty czekasz, [...] na złość żeby ci się twoje marzenia nie ziściły [...]."

;) lubię to oglądać, więc chyba faktycznie jestem trollem.

"szujo z powrotem na Avatara."

tam zbyt spokojnie jest.
a tutaj kółko różańcowe, "bitwa aktorów" i inne atrakcje

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

jak dla mnie mogą spokojnie wykopać tego geja, jak on miał? aha, już wiem: Elijah Wood .....i te jego wielkie gały.... jak ja go nie znoszę....

plantum

ja też a co do kółka różańcowego to tu przynajmniej są rozgarnięci ludzie a nie na tym twoim zjebanym forum typu UPADLY WIDZ czy bzykant.

Gotrek09

platinum(nick sam piszesz z małej więc się chyba nie obrazisz) skoro tak bardzo ci się nudzi w życiu, to może znalazł byś sobie jakiekolwiek pożyteczne zajęcie co, może tak dla odmiany jakiś inteligentny film, albo nawet ksiażka co ? Może wtedy zrozumiesz, że obrażanie tak dobrego filmu i jego entuzjastów jest troszeczkę nie na miejscu

ocenił(a) film na 5
Ivalor

znajdź mi dziewczynę, dopiero wtedy stracę głowę i będę mógł zapomnieć o forum

bo zarówno książki i filmy mi o forum przypominają....

ale poszedłem za waszą radą, mniej czasu poświęcam na pisanie (w porównaniu do tego co było kiedyś)

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

"na tym twoim [...] forum"

och jakie wyrazy uznania :]

wiesz jak to jest... staram się oczyszczać, ale chwasty wciąż i wciąż się pojawiają

plantum

Nie wiem jak na forum Avatara, ale jeśli tu będziesz normalny to dla ciebie tez wszyscy będą normalni.

ocenił(a) film na 5
Gotrek09

"dla ciebie tez wszyscy będą normalni."

a gówno prawda....
no i tacy normalni co się bawią w "bitwy aktorów"
ja dziękuję za takie towarzystwo....

to dzięki wam stałem się tym kim jestem dzisiaj.... i to nawet nie jest akcja wymierzona w ciebie

plantum

A co ty masz ciągle do tej bitwy aktorów przecież to zwykła zabawa, kto chce się wpisać to się wpisuje, kto nie chce to nie i tak już więcej nie dodajemy i kończymy na tym co jest, więc nie rozumiem twojego bulwersa, wiem że ta akcja nie jest wymierzona we mnie i wiem o co ci chodzi, ale znasz to przykazanie " Nie czyń bliźniemu swemu co tobie niemiłe" xD, co osiągniesz tym że tutaj potrollujesz myślisz że ukarzesz tych kilku imbecyli którzy tu nawet nie zaglądają, przedstaw mi jakieś sensowne powody co ci to daje, chyba że trollowską satysfakcję wtedy nie mamy o czym gadać.

Gotrek09

"a gówno prawda..."

Nie gówno prawda, my akurat jesteśmy otwarci na ludzi a nie lubimy tylko debili i
dzieci Neostrady, tu nie forum Avatara gdzie jest 4k tematów debili jaki to Avatar wstrętny, my tu takich też czasem mamy ale na pewno nie w takiej ilości, więc sry ale tutaj nie masz się za co na nikim mścić za swoje niepowodzenia na innym forum i to że ludzie cię olewali.

Gotrek09

Słuchaj bo zaczynasz mi już lekko działać na nerwy, te "bitwy aktorów" etc. są dla tych którzy chcą brać udział w takich rzeczach. Mi to się nie podoba, nie biorę w czymś takim nigdy udziału ale to nie oznacza przecież, że musze odrazu wyśmiewać i trollować tym którzy się własnie takie coś podoba. Nikt ci nie każe oglądać wszystkich tematów na tym forum, ja gdy widzę temat dotyczących jakichś forumowych bitew to po prostu nie czytam i tyle.

Ivalor

Hehe ja się w to wciągnąłem tylko po to by wynieść Arwene do HoF a potem się jakoś wciągnąłem :D