PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Myśle, że Peter Jackson powinien podjąć się takiego przedsięwzięcia (być może już się podjął - niestety nic mi o tym nie wiadomo).

Ciekawym waszych opinii. Ktoś myśli podobnie? Być może jest w stanie sprostować informacje co do 3D?

Peace&Love

użytkownik usunięty
stev1989

Proszę, tylko nie 3D we "Władcy"!!! :p

ocenił(a) film na 10

Dlaczego nie?

Minas Tirith, Isengard, Fangorn, Moria, Helm's Deep etc.
nabrałyby przez to więcej przestrzeni i dodatkowej (i tak już konkretnej w wersji kinowej) realności.

Spodziewam się, że wielu chętnie wybrałoby się do kina na LOTRa w takiej wersji. Szczególnie do takich kin jak IMAX.
olbrzymi ekran + głębia + niesamowite makiety Jacksona = coś co na pewno robi wrażenie

ocenił(a) film na 10
stev1989

Wybaczcie podwójny post.

"Meanwhile, Peter Jackson was asked the same 3D question with regards to his Lord of the Rings franchise. Will that be getting the 3D conversion treatment as well? Unfortunately, it sounds like Warner Bros. isn't ready to commit to the conversion. Though Jackson wants all three films in 3D and has suggested it to the studio, they're hesitant either because there aren't enough 3D screens yet or for some other reason. "

Z tego wynika że reżyser ma takie zamiary

ocenił(a) film na 10
stev1989

To by mogło być ciekawe. Ta wersja zwyczajna już jest i nikomu nie ucieknie, a chętnie bym obejrzała WP w 3D.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Ciekawe co na to Gotrek i Ivalor? Przypuszczam że też nie będą zachwyceni tak jak ja :P

użytkownik usunięty

Chociaż z drugiej strony nawet fajnie byłoby zobaczyć lokacje ze Śródziemia w 3D :)

Oczywiście że nie jestem zachwycony 3D może nawet fajnie odwzorowywać powiedzmy bitwy kosmiczne ale w Lotrze tylko psułoby to klimat. Zresztą jestem ogólnie przeciwnikiem 3D, ponieważ mi to bardzo przeszkadza w oglądaniu.

A na hobbita pójdę normalnie do Multikina, a nie będę cudować z IMAXEM, tylko po to by zepsuć sobie świetny film.

Pozdrawiam.

Gotrek09

Mi także nie podobają się za bardzo filmy w 3d. Jest to taki prosty chwyt reklamowy i bajer, który przynajmniej mnie wcale do filmu nie zachęca.

użytkownik usunięty
Ivalor

To że Jackson chce "Władcę" w 3D może być tylko zwyczajną gadaniną a on sam pewnie nic o tym nie wie xD
Ale jak naprawdę chciałby coś takiego to raczej tylko i wyłącznie dla kasy bo na pewno zbiłby jej na tym 3D mnóstwo :P

Ivalor

Sama nie wiem. Mi się podoba ten film takim jaki jest. Owszem filmy w 3D robią wrażenie, np Avatar...(wkurza mnie tylko oglądanie w tych okularach^^) może i Władca wypadł by całkiem interesująco.. kto wie, kto wie.. fakt, że we Władcy jest sporo efektów co mogło by wyjść na plus w filmie 3d. Jednakże chyba bym nie była za.