PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

6/10

ocenił(a) film na 6

dobry ale ekranizacja lepsza, ogolnie bylo kilka fajnych scenek ale oskary niezasluzone

Kani88

Ej, przecież to nierealistyczne jest, tak jak "Gwiezdne wojny". Myślałem, że skoro "GW" są dla siedmiolatków, to "Władca pierścieni" podobnie. Jakieś stworki i magiczny pierścionek, a ocena w miarę dobra. Brak Ci konsekwencji.

Dla niewtajemniczonych
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+Wojny+Cz%C4%99%C5%9B%C4%87+IV+-+Nowa+nadziej a-1977-759/discussion/TRAGEDIA+1+10,1538154

NickError

Takie zdanie o fantastyce mogą mieć wyłącznie dzieci i to takie niezbyt wyedukowane.

ocenił(a) film na 6
NickError

Władca pierścieni bije na głowę, gwiezdne wojny, chociażby dlatego, że pojawia się tu logika w przeciwieństwie do tak chwalonych star warsów.

użytkownik usunięty
Kani88

'dlatego, że pojawia się tu logika w przeciwieństwie do tak chwalonych star warsów' - to zdanie mi nic nie mówi, mógłbyś konkretnie napisać o tej logice, która był LOTR a której nie było Star warsach

ocenił(a) film na 10

a co ty profesor logistyki?

użytkownik usunięty
ChipsonWM

Nie, nie jestem. Ja tu tylko pytam

ocenił(a) film na 10
Kani88

to zdanie jest bez sensu

ocenił(a) film na 9
Kani88

Nie zasłużone ?? Podaj mi tytuły pięciu filmów z lepszymi efektami, fabułą, aktorami. Życzę powodzenia...

ocenił(a) film na 6
SFINKS555

Incepcja, avatar jeśli chodzi o efekty (średnio mnie kręcą filmy nafaszerowane efektami) . Fabuła Tam gdzie rosną poziomki, Fanny i Alexander, Forrest Gump, Więzień nienawiści i masa innych. Aktorzy, w zasadzie w większości filmów są lepsi, nie ma sensu wymieniać poszczególnych tytułów.

ocenił(a) film na 9
Kani88

Na szczęście nie każdy uważa tak jak ty. Dla mnie cała trylogia o kawał solidnego kina, do którego wracam co jakiś czas z wielką przyjemnością. To jedne z tych filmów, których nigdy nie masz dość.

freeman10

Zgadzam się w 101 %

ocenił(a) film na 9
Kani88

Z tym że Avatar czy Incepcja wyszły prawie 10 lat po Władcy. W tamtych czasach żaden film nie miał lepszych efektów niż Władca, to trzeba przyznać.