PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

To ma być arcydzieło? Ludzie się tu wymądrzają że to super film i takie tam. A ten film jest tylko 40 miejsc wyżej niż ostro krytykowany film "Ja wam pokażę!". WP : 441 miejsce, Ja wam pokażę : 480 :/

Ale przecież to arcydzieeeło :P

ocenił(a) film na 10
max_c

Słuchaj masa oszołomów celowo zaniża note tego filmu.
Czmu zakładasz taki głupi post, chcesz żeby Ci wszyscy jechali.

użytkownik usunięty
valkiriapl

Chyba chce, żeby wszyscy go wyzywali, żeby on mógł się wyżyć.Pewnie to nic nie da, ale apeluję do fanów, żeby tu nie pisali, bo po co po raz kolejny zaśmiecać forum?

ocenił(a) film na 7

Co do wypowiedzi MAxia14 to kazdy wie jacy sa tacy forumowicze....szkoda polemiki z tym Panem.....

ale co do samego filmu to po czesci sie zgadzam..ja tez tego filmu nielubie, nieuwazam go za arcydzielo-nawet nieuwazam go za film dobry, a juz napewno nie za ciekawy....oceniam go na jakies 6,5/10...dosc powiedziec ze z calej 12 godzinnej trylogi podobal mi sie fragment czesci 2 z koncowa bitwa.....pozdrawiam

lukdos

nareszcie ktos sie ze mną zgodził !
ja daję 3/10

ocenił(a) film na 10
max_c

taaa, jasne daj 3/10 =/
patrzac na Twoje ulubione filmy mam wrazenie, ze masz "WSPANIAŁY" gust i zmysł artystyczny =/ ale oczywiscvie o gustach sie nie dyskutuje...

użytkownik usunięty
lukdos

Wiesz, żeby każdy, komu się film nie podobał, wypowiadał się jak Ty tutaj... Aż miło się czyta z tym, co prezentuje chociażby Maxio...

Jak coś to Maxiu a nie Maxio Akaterino :////////

ocenił(a) film na 10
max_c

Tak Maxiu jestes znakomitym fachowcem i znasz się na filmach a szczególnie na bajeczkach. Widziałeś już Teletubisie, spewnością Ci się spodobają, cóż za akcja i wspaniałe dialogi i wreszcie łatwa do zrozumienia fabuła.

max_c

Ja uwielbiam całą trylogię WŁADCA PIERŚCIENI!!!!!!!!!!!!!! Jak Ci się nie podoba to spadaj. Jest w tych filmach piękna muzyka i efekty specjalne. Chyba troszeczkę się nie znasz. Poza tym kwestia gustu.

Fantastic

Właśnie . Kwestia gustu. A nie głupoty czy niezrozumienia :/ ale zgadzam się z tobą, muzyka jest fajna.

max_c

Dobra, rozejm ponoć zawarty, więc nikt się z nikim nie kłóci. Muzyka super jest ;)

ocenił(a) film na 9
max_c

Wszyscy dobrze wiedzą, MAxiu, że jesteś wielkim fanem filmu "Ja wam pokażę" i twoja chorowita ambicja ucierpiała na tym, że WP jest wyżej, niż "wspaniała" komedia romantyczna. Jak ci się nie podoba trylogia Tolkienowska, to napisz, że WEDŁUG CIEBIE ten film nie zasługuje na miano arcydzieła (bo jest nim na przykład "Gulczas, a jak myślisz":)), ale nie podważaj decyzji i zadania prawdziwych krytyków filmowych, którzy widzieli trochę więcej niż kolorowe "Teletubisie".
pozdrawiam wszystkich forumowiczów:)

Ps: do autora tematu: dość pospolita prowokacja:)

zolta_kaszka

Nie jestem fanem Ja wam pokażę ani Gulczasa bo to g**no. Teletubisiów nie oglądam a kto tu jest prawdziwym krytykiem? TY?? To się trochę rozejrzyj bo już zawarliśmy rozejm (ja i fani LOTR) :)

ocenił(a) film na 9
max_c

Chyba się nie zrozumieliśmy, co nie? Nie mówię, że to ja jestem krytykiem, tylko ci, którzy oceniaja ten film w gazetach itp. Szczerze cieszę się, że nie lubisz "Gulczas... " i tu popieram twoją ocenę. Chodzi o to, żeTROCHĘ mnie DENERWUJE, gdy ktoś źle formułuje swoje zdanie. Ale twoich gustów nie potępiam, w końcu każdy ma własny:) pozdrawiam.

użytkownik usunięty
max_c

Słowko ode mnie:

ktoś kto ma w ulubionych same bajeczki lub bzdety w rodzaju Strasznego Filmu, naprawdę mógłby sobie darować takie wypowiedzi.

są i krytycy filmowi, którzy mają w ulubionych i Władcę i Straszne filmy :)

max_c

Uważam, ze podczas oceny filmu nie powinniście sugerować sie książką, ponieważ nie oceniacie adapatcji filmowej Władcy Pierścieni, lecz sam film.
Myślę iż film jest bardzo dobry, jednak zgadzam się iż są pewne niedociągnięcia, jednak z całym przekonaniem wystawiam 8,5 dla tego filmu.

ocenił(a) film na 10
max_c

Ten film to jest "arcydzieło", moim zdaniem jest nakręcony naprawde super, chociasz przyznaje, że mogło być więcej fragmętów z książki. Jeżeli ci się nie podoba to zawsze możesz przeczytać sobie autentyczne dzięło Tolkiena, bo książśka jest jeszce lepsza!!! Miłego czytania!!!

ocenił(a) film na 6
Elanor

Arcydzieło to to nie jest , no bo co niby takiego wybitnego reprezentuje ?
a) mierne aktorstwo pierwszo/drugo/trzecio planowe
b)średnie przygotowanie techniczne
c)średnia , nazbyt patetyczna muzyka
d)komputerowe efekty specjalne, które w I cz. były nie lada gratką na duzym ekranie , natomiast w cz II i III juz niczym nadzwyczajnym nie są .
e)ogólna komercha (jasne...wielka gwiazda Liv Tyler wymieniona na 2 miejscu )
Ksiązke przeczytałem dawno temu , po filmie przypomnialem ją sobie, heh ..jak nudna była , tak nudna zostala , w filmie to powielono ...tylko gdzie tu wybitność ?
6,5/10 jest to film średni w swej klasie , niczym przełomowym w dziedzinie kina Fantasy nie jest .

ocenił(a) film na 8
dragodmw

No to się tobie niedziwie skoro książka ci się niepodobała to film też się nie spodobał. (Skoro książke uważasz za nudną to po co oglądałeś film ??). Twoja ocena filmu jest niczym poważnym nie uzasadniona. Nawt nie chce mi się komentować twoich uwag co do filmu.

użytkownik usunięty
dragodmw

"niczym przełomowym w dziedzinie kina Fantasy nie jest "

Jest chocby dlatego że nigdy wcześniej żaden film fantasy nie dostał oskara za najlepszy film :P

użytkownik usunięty
dragodmw

Ty, ekspert czepiasz się ksiązki Tolkiena, a ja powiem że przeczytałem kilkanaście ksiązek o Conanie w tym kilka Howarda - i trudno o coś durniejszego, w porównaniu do LOTRa są jakbyś zestawił syrenkę z lamborghini :P taki rzeczy podobały mi się jak miałem jakieś 10 lat, ale teraz na ksiązkowego Conana nie potrafię patrzeć bez politowania.

A film przełomowy jest choćby dlatego że nigdy wczweśniej, żaden film fantasy nie dostał oskara za najlepszy film :]

ocenił(a) film na 10
max_c

Ja kocham WŁADCĘ PIERŚCIENI i sądzę,że jest to arcydzieło.

użytkownik usunięty
max_c

MaXiU14 przecież ty na całą Trylogię oceniłeś na 1, a takie filmy jak Zostać miss, czy Pierwsza miłość mają u ciebie 10 pkt!!!!Człowieku, przejrzyj na oczy!!! I ty się dziwisz dlaczego ten film ma taką niską średnią. To właśnie przez takich ludzi jak ty, filmy są niesprawiedliwie oceniane.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
t_wandal

Czyli to jest to o czym kazdy powazny oglądacz filmów wie , iż dyskusja z "pseudo" fanami LOTR jest z góry skazana na porażke w kwesti "rozmowy na poziomie" , żaden ...powtarzam ŻADEN , nie powiedział nic naprawdę sensownego , no ale skoro szczyt waszych wypowiedzi to epitety do rozmówców i teksty typu "Ten film to arcccccyyydzieeeloo" , to na tym chyba zakończe. A tak swoją drogą ...porównajcie sobie daty , wy "wielcy znawcy" , Howarda juz dawno nie bylo na świecie gdy LOTR sie pokazał. A i gatunki są różne . .nie uważam jakoby przesłodzona bajka z miernym aktorstwem , słabą choreografią zmagań i średnią muzyką był "arcydziełem" , a Oscary to tyle samo co Złota Malina , wiec nie rozśmieszajmy sie. żegnam . 6/10 to i tak bylo za dużo jak na was.

max_c

Jak interesują cię takie bzdurne rankingi, to gratuluję, hehe.

ocenił(a) film na 10
Veda12

nie zgadzam się z opinią o rzekomo miernej muzyce Howarda Shore'a. znakomicie oddawała klimat filmu i powieści, które są przecież utrzymane w podniosłej atmosferze (a Silmarillion jeszcze bardziej). patos nie zawsze oznacza kicz, umiarkowanie szanowni wrogowie Władcy. nie rozumiem też jak można nazwać nudnym film, który wciąga i fascynuje miliony ludzi na całym świecie. "Świat dzieli się na tych, którzy już czytali Hobbita i Władcę, i na tych, którzy je dopiero przeczytają"

Ronemund

Oj, ja bym jeszcze dodała ludzi, którzy w ogóle nie czytają, bo i tacy są. I oni po LOTR, ani "Hobbita" raczej nie sięgną.

ocenił(a) film na 10
Veda12

Głupki, głupki, głupki. Wszędzie głupki. I dlatego dobre filmy jak "Włdca pierścieni" dostają słabe noty.

ocenił(a) film na 10
Pablo_2

oni mnie najbardziej denerwują. oni, płytkie i spłycające wszystko ćwierćgłówki, które nie zaznajomiwszy się dostatecznie z treścią powieści i filmu, dostrzegają jedynie potworki oblegające kurnik. co innego nie lubić fantasy, co innego nim gardzić.

max_c

Tacy ludzie, jak Ty najbardziej mnie denerwują: nie podobał Ci sie film? Łazki bez, ale nie musisz pokazywać tego publocznie. Zachowaj swoją opinię dla siebie. Jeszte TAKĄ opinię... jak dla mnie, to jest najlepszy film fantasy pod słońcem i nic tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 9
max_c

Ej, no bez przesady. Ja też uważam, że WP to wspaniały film, cudowny i piękny, ale skoro komuś się nie podoba i chce o tym podyskutować, to niech zakłada nowe tematy, a nie - cytuję - "...nie musisz pokazywać tego publocznie. Zachowaj swoją opinię dla siebie. Jeszte TAKĄ opinię...". Chyba każduy może się wypowiedzieć, nie?

No, a specjalne zaniżanie not filmu, to juz inna sprawa.