Czy w edycji limitowanej tej co na plakacie jest więcej scen niż w wersji rozszerzonej???
Nie. Edycja limitowana to zestaw zawierający wersję kinową i rozszerzoną na jednej płycie. Jeżeli będą nowe sceny, to raczej tylko na drugim dysku, który ma zawierać zupełnie nowe dodatki.
Więcej tutaj:
http://dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/437144/
Prawdopodobnie będą nowe sceny m.in ucieczka przed orkami w Lothlorien.
Już kiedyś poruszaliśmy ten temat:
http://www.filmweb.pl/topic/686358/GDZIE+POZOSTALE+SCENY+++.html
mam tylko nadzieję że mówiliśmy o tym samym wydaniu.
Wiadomo już chociaż ile będzie kosztować?
O ile wiem, to limitowane wydanie nie zawiera nowych scen, a jeżeli takowe będą, to tylko i wyłącznie na drugiej płycie z dodatkami.
Jeżeli chodzi o cenę, to ja obstawiam, że wydanie zawierające komplet trzech filmów będzie kosztować 150-200 zł.
A jeżeli chodzi o cenę to za jeden film 99 zeta w sklepach internetowych, przynajmniej w tych w których sprawdzałem, czyli beznadzieja.
Wyszła po to, żeby wytwórnia mogła zarobić po raz kolejny na jednej i tej samej produkcji.
280 zł to dużo. O wiele za dużo. Jestem rozczarowany polityką cenową polskiego dystrybutora, firmy Galapagos. Że już nie wspomnę o cenie zestawu który zawiera trylogię w wersjach rozszerzonych.
Ta edycja zawiera obydwie wersje filmu i mimo wszystko jest tańsza od edycji 4DVD. Po to wyszła, żeby kupili ją ci co nie kupili tej drogiej edycji 4DVD a chcą mieć rozszerzone wersje filmu. probl;em tylko w tym, że ta edycja mimo że tańsza od poprzedniej i tak jest za droga.
Rany ja juz nie wiem o co chodzi nawet na FIlMWEBIe pisalo o jakiejs edycji co tam maja byc nowe sceny,to kiedy bedzie ta edycja?A to wydanie po co ona komu jak tam nic nowego nie ma!
Z tego co wiem, nie zapowiedziano do tej pory żadnej edycji, która by w samym filmie zawierała cokolwiek ponadto, co już widzieliśmy.
Ta edycja byla dostepna w Anglii juz jakies 3 lata temu.A u nas dopiero teraz.Ta edycja nazywa sie 2 disc Special Limited Edition.Ale czytalam o wydaniu Unlimited Edition ktory tez ma sie ukazac w calej Europie pod koniec 2007,i tam maja byc filmy extended plus nowe sceny.Czyli beda dwa wydania Limite Edition i Unlimited Edition,juz sama nie wiem tu pisza inaczej tu inaczej.Zna ktos jakies potwierdzone wiadomosci co do tych wydan???
nawet tak nie mow ja czekalam kuzwa 7 lat na sceny ktorych nie bylo nawet na Extended Edition.A pozatym na Filmwebie o tym pisali ze bedzie Unlimited Edition,i gdzies tez to czytalam.Wiec to musi byc!Kochany nawet nie zartuj ze tego nie bedzie!!!
Może i kiedyś będzie, ale skoro jeszcze nikt tego nawet oficjalnie nie zapowiedział, to zapewne sobie jeszcze parę lat poczekasz.
Narzekać, narzekać i jeszcze raz narzekać...To Polak potrafi najlepiej!
Nawet gdyby to wydanie kosztowało 10 zł to i tak byłoby źle bo nie 5 zł.
Po pierwsze:
Nauczmy się cieszyć z tego co jest. Wątpiłem że to wydanie ukaże się u nas.
Po drugie:
Jest dosyć tanio. Jedno wydanie to płyta dwuwarstwowa i dwustronna oraz ponad 100 min zupełnie nowych dodatków. Oraz nie zapominajmy że jest to edycja limitowana. 99 zł to drogo? Spider-man 3 dwupłytowy będzie kosztował około 69 zł.
Podsumujmy:
Mamy wydanie limitowane Władcy w Polsce.
W sumie: 6 płyt dwustronnych, dwuwarstwowych, dwie wersje trylogi (wersje rozszerzone w końcu bez zmieniania płyty w połowie filmu)
i co dla mnie najważniejsze ponad 300 min (!) zupełnie nowych dodatków.
Warto kupić!
Brawa dla Galapagos!
99 zł za filmy mające ładne kilka lat, podczas gdy nawet nowości nie zbliżają sie do takiej ceny to chora cena. Za 99 zł można kupić nowiutkie wydanie całej trylogii Szklanej Pułapki.
"W sumie: 6 płyt dwustronnych, dwuwarstwowych"
3 płyty dwustronne i 3 jednostronne z dodatkami (widziałem jak to wygląda w środku).
Poza tym płyty dwustronne brzydko wyglądają, łatwiej je uszkodzić i trzeba zmieniać stronę jak na kaasetach magnetofonowych :P
" co dla mnie najważniejsze ponad 300 min (!) zupełnie nowych dodatków."
Nic mi po to tym, wolałbym bez żadnych dodatków a żeby za jeden film płaciło się 60 zł.
Gieferg ma absolutną rację. "Władca" ma już swoje lata, a cena na to wydanie zaproponowana przez Galapagos jest niezadowalająca. A na dodatkach mi nie zależy, choćby miały trwać i 500 minut. Film, liczy się film, nie dodatki które obejrzę raz czy dwa i nigdy więcej do nich nie wrócę.
To przez te płyty z dodatkami wydanie limitowane jest tak drogie.
Natomiast jeżeli chodzi o wydanie, które miałoby zawierać zupełnie nowe sceny dodane do filmów - na horyzoncie cisza, więc nikt nie ma zielonego pojęcia kiedy takie coś miałoby się pojawić w sprzedaży.
Na przełomie zeszłego i tego rku kupiłem na przykład wydania pierwszych trzech częsci Obcego, każde jednopłytowe, zawierające podobnie jak Limitowane Wydanei LOTRa po dwie wersje filmu (zwykłą i reżyserską), a jako dodatki jedynie komentarz twórców, którego po razie sobie posłuchałem i starczy. Za każdy film zapłaciłem w Media Markt po 35-39 zł i to jest odpowiednia cena. Chciałbym mieć na półce LOTRa na DVD, ale za takei pieniądze mogę kupić dwa razy więcej nowszych filmów więc niech się Galapagos wypcha.
Poza tym dodatków wcale nie jest aż tak dużo. Po 100 minut na film? To ma być jakaś rewelacja? Batman w wydaniu 2DVD które kosztuje 29 zł ma 180 minut :P
Z ust mi to wyjąłeś. Wydanie Alien Legacy można teraz nabyć w cenie 139-159zł. W skład tego wydania wchodzą wszystkie części "Obcego" zarówno w wersjach kinowych, jak i reżyserskich/rozszerzonych. I to jest dopiero atrakcyjny pakiet i atrakcyjna cena! A edycja limitowana "Władcy" nie powinna kosztować 280zł.