Słyszałam coś kiedyś i gdzieś, że istnieje jakaś dłuższa wersja Władcy Pierścieni. Podobno ta kinowa jest duuużo skrócona, więc gdzieś jest i ta długa ;) Czy ktoś może ma takie informacje na ten temat i gdzie można taką wersję zdobyć. Bardzo lubię WP, dlatego proszę o szybkie odpowiedzi ;)
LOTR górą
Z tego, co wiem, to istnieje rozszerzona wersja, zresztą chyba każdego filmu, dostępna na DVD ;)
Oglądałam kiedyś zwiastun tejże rozszerzonej wersji, jednakże miałam okazję obejrzeć jedynie kinową wersję :)
Owszem, istnieje - i to jak! Do nabycia w każdym porządnym Empiku, o ile się orientuję :-P eleganckie pudełko, każdy film po 4 płyty (2 z filmem + 2 z dodatkami)... chyba nawet jest wielki box ze wszystkimi trzema rozszerzonymi wersjami. Absolutnie polecam - każdy film dłuższy o prawie godzinę... dech zapiera ^.^ Pytaj w sieci Empik (może być problem z Drużyną..., mi nawet musieli sprowadzać gdzieś spoza Wawy xD)
Poszukaj na Allegro - komplet rozszerzonych W.P. tzn 3 części - razem 12 płyt DVD kosztuje 380 zł to chyba taniej niż 199zł w empiku od częsci. Ja jestem biedny fan Władcy i jade na Ripach. Mam Extended edition - wszystkie częsci - super. Najbardziej podobała mi się rozszerzona część właśnie drużyny pierścienia. Na początku jest więcej troche scen o hobbitach i wogóle wiecej scen. Ale bez przesady nie o 1 godzine. Film jest dłuższy o godzine ale dlatego ze w napisach jest z 15minut ogromnej listy imion i nazwisk ludzi z oficjalnego klubu LOTR. Pozdrawiam wszystkich fanów Tokiena i filmu Władca Pierścieni