PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737287
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

DODATKOWE SCENY

ocenił(a) film na 10

Witam!
Mam prośbę: czy mógłby mi ktoś podać spis scen ze specjalnego rozszerzonego wydania DVD 'Drużyny Pierścienia' (4-płytowego) z zaznaczeniem, które sceny są nowe, a które poszerzone? Napiszcie też, proszę, co jest w tych dodatkowych scenach, czy wam się podobały i czy warto wydać na to rozszerzone wydanie 180 zł :)
Z góry dziękuję :)

użytkownik usunięty
linkin1991

Czy warto?
hmmmm
chyba warto
Film jest dłuzszy o pól godziny, ale czy na pewno chcesz wiedzieć dokładnie o co jesli chcesz kupić? Sporo radochy będzie z oglądania i niespodzianek jakie Cię czekają przy rozszerzonej wersji.
Jesli jednak chesz wiedzieć wcześniej to wkrótce (mam nadzieję) w KMF-ie powinien się pojawić przygotowany przeze mnie dokładny opis rozszerzonej wersji tego filmu, gdzie będzie opisana każda dodana i zmieniona scena. Trochę cierpliwości :)
pzdr

linkin1991

To ja krótko i na temat: rozszerzenia są w Shire, to i owo o hobbitach, spotkanie z elfami sama i frodo, pod pominkiem Gilraen, drużyna wyrusza an wyprawę, i wiele wiele rozszerzonych scen..polecam!

ocenił(a) film na 10
linkin1991

Kurcze, jasne że warto! Zwłaszcza, że teraz można to kupić za jakieś 150zł.

użytkownik usunięty
linkin1991

opis dodatkowych scen jest pod tym adresem:

http://www.kmf.org.pl/dir_cut/lotr_fotr.html [www.kmf.org.pl/dir_cut/ ...]

linkin1991

Oczywiście, ze warto i dotyczy to wszystkich trzech częsci. Kinowe wersje często miały to do siebie, że ukazywały bohaterów inaczej niż to mialo miejsce w ksiązce, w wersjach rozszerzonych postaciom filmowym i fabule już bliżej do pierwowzoru.