Czy ktoś wie, co konkretnie zawierają dodatki do edycji LOTR 4DVD? Czy są warte ceny? Słyszałam, że część z nich w ogóle nie jest przetłumaczona i ogólnie są w stanie 'surowym'...
Będę wdzięczna za wszelkie info.
Ja kupilem w Anglii trylogie Wladcy za 25 funtow czyli 100 zl bo teraz funt stoi po 4 zl! I to jest ta edycja co w Polsce kosztuje ponad 500 zl! 12 plytowa w kazdej czesci sa 4 plyty film jest podzilony na 1 i 2 plyte ale za to jakos jest swietna, polskich napisow nie ma, ale ja nie potrzebuje. Na kolejnych 2 plytach z akzdej czesci jest mnostwo dodatkow 6 dokumentow jak robili film, sladami tolkiena, jak wykonywali efekty specjalne, wywiady, zwiastuny i wogole mnostwo innych rzeczy ktore obejrze jak sie bede bardzo nudzil! Wiec lepiej poprosc jjakiegos znajomego z anglii zeby ci kupil bo w Polsce plyty dvd z filmami to istne zdzierstwo. Tutaj jest 2 razy taniej przewaznie i zarabiasz kilka razy wiecej wiec to zaden wydatek i anglicy jak wchodza do sklepu z filmami to nie jak w polsce biora jedna plye a z 5, 6.
No niestety w Polsce strasznie zdzierają, filmy, muzyka... nie dziwię się, że szerzy się piractwo. Niestety w Anglii kupować mi się nie opłaca, bo bez napisów będzie ciężko;) Nie wiem, czy w ogóle się na to zdecyduję, chciałabym po prostu zebrać informcje.
Pozdrawiam:)
"I to jest ta edycja co w Polsce kosztuje ponad 500 zl! "
Chyba w EMPiKu.
SPokojnie można kupić za niecałe 450 :P i przynajmniej mają napisy PL (też ich nie potrzebuję, ale jak będę chciał film kiedyś np młodszemu kuzynowi albo dzieciakom pokazać to wtedy się przyda choćby ten lektor czy napisy, zresztą wiele osób nie lubi oglądać bez polskiej werrsji językowej a ja filmów praktycznie nigdy nie oglądam sam).
A co jest na płytach z dodatkami? Wszystko czego fan potrzebuje oprócz jednego - nie ma żadnych scen wyciętych niestety.
Co do tłumaczenai dodatków - najlepiej wygląda pod tym względem "Powrót Króla" gdzie przetłmaczono chyba wszystko, najgorzej "Dwie Wieże" gdzie nie przetłumaczono niektórych z najciekawszych dodatków, z kolei "Drużyna" ma przetłumaczoną większośc tych bardziej interesujących dodatków.