Która część Władcy Pierścieni podoba wam się najbardziej??
Część 1:Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
Część 2:Władca Pierścieni: Dwie Wieże
Część 3:Władca Pierścieni: Powrót Króla
Wg najlepszą częścia jest Część 1 a wg was??
Ja już wiele razy się na ten temat wypowiadałem, całą trylogie filmową
traktuje jako jedną spójną historie i nie oceniam ich oddzielnie tak samo
jak w wypadku książki.
Władca Pierścieni: Powrót Króla
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
Władca Pierścieni: Dwie Wieże
Moim zdaniem rowniez, byla taka najbardziej klimatyczna i miala taki swoj pazur. Reszta jest juz ciut za bardzo wojenna, i nie ma tak jakby hmm... Mocnej tematyki fantastycznej do pokazania? W 1 wlasnie poznajemy ten magiczny swiat Nazgule, Sauron owiany aura tajemniczosci, Gandalf historia pierscienia. To wszystko daje wielkiego smaku i zacheca do dalszego ogladania.
Wszystkie części filmu władca pierścieni moim zdaniem zasługują na 10/10 (TYLKO WERSJE REŻYSERSKIE A NIE TO GÓWNO CO W TELEWIZJI PUSZCZAJĄ).Ale ze względu na super Gothmoga ( z którym dużo scen jest w rozszerzonej wersji) i Rzecznika Saurona ( którego całkowicie wycieli z filmu ) trzecia część Powrót Króla jest najlepsza a dwie pierwsze równo.
Drużyna Pierścienia 10/10
Dwie Wieże 10/10
Powrót Króla 10/10
Przypominam TYLKO wersje REŻYSERSKIE
Takie moje zdanie pozdrawiam
Powrótk Króla 10/10
Dróżyna Pierścienia 10/10
Dwie Wieże 10/10
Wszystkie są świetne. ;)
ja nie lubię wersji reżyserskich ,szczególnie Powrót Króla razi trochę -nie podobają mi się scena rozmowy z rzecznikiem Saurona a już najgorsza jest chyba śmierć Sarumana (już lepiej żeby w ogóle to pominąć ,jak było w podstawowej )a największy zgrzyt to jak Aragorn i spółka uciekają przed wodospadem czaszek...o Jezu .2 pierwsze części jako wersje rozszerzone nie są złe.
Tylko czemu w podstawowej nie wycieli sceny jak Legolas serfuje na tarczy w bitwie o Helmowy Jar ?
a oto moje oceny wspaniałej trylogii
1.Drużyna pierścienia -10/10-Najlepszy film fantasy jaki kiedykolwiek widziałem
2.Powrót Króla -10/10-drugi najlepszy film fantasy jaki kiedykolwiek widziałem
3.Dwie wieże-9/10 (za ten zjazd legolasa i parę innych niedogodności )-trzeci najlepszy film fantasy jaki widziałem
najlepsze są,moim zdaniem,wersję rozszerzone,a po kolei:
1.Drużyna Pierścienia
2.Dwie Wieże
3.Powrót Króla
Wię jakby te części się ułożyły jak mój gust(lub odwrotnie)
1. Powrót Króla
2. Drużyna Pierścienia
3. Dwie Wieże
Mimo to i tak wszystkie oceniłam na 10/10 :)
1) Drużyna Pierścienia - 9/10 (świetny film fantasy, czyli z gatunku, którego średnio trawię, genialnie stworzony, ale trochę długawy i czegoś mu zdecydowanie brakuje aby określać go arcydziełem. Tak czy siak najlepszy film w swoim gatunku)
3) Dwie Wieże - 8/10 (dużo słabszy od jedynki; co prawda końcowa bitwa jest spektakularna, ale film w środku nie ma już takiej przygody jak "Drużyna", przez co staje się o wiele nudniejszy przez co jest najgorszą częścią)
2) Powrót Króla - 8/10 (właściwie to jeszcze bardziej naładowana efektami, jeszcze bardziej epicka i jeszcze dłuższa część władcy, która zawiera najwięcej błędów z filmowej trylogii i miejscami jest masakrycznie nuuuuudna; Gdyby nie bitwa o Śródziemie byłaby to najgorsza cześć trylogii)
1Dwie wieże
2Drużyna pierścienia
3Powrót króla( w tej części zdecydowanie za dużo było obolałych minek Froda)