Która z części całej sagi podoba wam się najbardziej??? Mnie osobiście Powrót Króla. Czekam na wasze opinie.
"Drużyna Pierścienia", bo jest najbardziej mroczna. Kolejne też są fajne m.in. dlatego że są tam rewelacyjne sceny batalistyczne, ale to już nie taki sam klimat.
Zdecydowanie "Drużyna". Po prostu ogląda się najlepiej, nawet gdy już się ją widziało. Pozostałe dwie części przynudzają...
Ja uwielbiam Dwie Wieże, ten film po prostu jest dla mnie najlepszy z całej trylogii. W Powrocie Króla jest aż za dużo scen z Frodem, a ja go wprost nie cierpię xD Nie wiem dlaczego tak bardzo lubię LOTR'a, i książki, i filmy skoro główny bohater normalnie do mnie nie przemawia. Jest taki naiwny, głupi, a Elijah jeszcze pogarsza sprawę =D A skoro lubię Entów, Merry'ego, Pippina, naszą drużynkę [prócz dwóch Hobbitów], bitwa jest interesująca, wiele zabawnych momentów to... No cóż, naprawdę uwielbiam ten film ^^
Podobały mi się wszytkie trzy części, są genialne. Nie mogę porównać, która była lepsza.:)
Ja zdecydowanie najbardziej lubie własnie "Drużynę pierścienia" - najlepiej uchwycony klimat Tolkiena i zapowiedź czegoś tajemniczego, mrocznego....;D
Chyba "Drużyna Piewścienia" bo wszystko się w niej dopiero rozkręca, powoli wyjaśnia. Nie mniej jednak zaraz potem byłby "Powrót Króla". Wiadomo ostatnia część, na której ja jak zwykle się popłakałam. W sumie to zastanawiam się czy dlatego, że film był wzruszający, czy dlatego, że zdawałam sobie, że to już koniec:D Do dziś się zastanawiam. "Dwie wieże" najmniej mi się podobała. Trochę mnie w niej nudził wątek Frodo-Sam-Gollum. Sceny z nimi były trochę nudne, jak dla mnie.
Pozdr.
Rozumiem że ta ortografia to oczywiście żart:) A chyba mi się podobało najbardziej w sensie akcji to 3 część a tak ogólnie to 2:)
Wszystkie części wg mnie są po prostu świetne, ale najbardziej podoba mi sie chyba pierwsza część, Drużyna Pierścienia. Film ma klimat, ta muzyka, uważam że świetnie pasuje... niesamowity...
pozdrawiam:)
Z pewnością DRUŻYNA PIERŚCIENIA. To po prostu film idealny, najlepszy, zachwycający. Moim zdaniem nigdy nie powstał i nigdy nie powstanie lepszy film niż Drużyna. Muzyka, atmosfera, mrok, postacie, wątki, efekty, stroje... Dla mnie to film idealny, w dodatku z najpiękniejszą pieśnią ,,May it be". To, że ta piosenka nie dostała oskara świadczy tylko o tych, którzy przyznawali tą nagrodę...
,,May it be" i Drużyna Pierścienia to dzieła genialne.
To wręcz arcydzieła.
Razem tworzą dzieło doskonałe :)
Zdecydowanie ,,Drużyna". Później też jest wspaniale, jednak słaniająca się Arwena, i czasem aż nadmiar patosu psują jakże miły efekt końcowy wszystkich tych filmów. Co do Froda- to według mnie jedna z najlepszych postaci (,,Od zera do bohatera", ale wtedy to było takie świeże) A Eliah (dobrze napisałam?) był świetnym Frodem.
Moim zdaniem najlepsze są "Dwi wieże", fenomenalne sceny batalistyczne, bardzo ciekawie rozbudowany wątek Golluma to główne atuty. No i powalające sceny z atakiem entów na Sarumana, wielki powrót Gandalfa, niezły wątek z krewniakiem Faramira no i naprawdę świetne, patetyczne i wzruszające zakończenie.