Jeżeli słysze , że to film wszechczasów to aż coś mi się dzieje. Coraz wiecej ludzi odbiera dziś filmy na inny sposób niż ja np. , Ludzie patrzą na efekty specjalne, a jak mój kumnpel powiedział "film mi sie bardzo podobał bo sie zaj......... napierd.........." chodziło mu o powrót króla. Jeżeli mam patrzec na film ze względu na takie coś to wolę oglądnąć sobie równie udawany wrestling. Ogólnie uważam ze film nie jest aż taki zły jak niektórzy o nim mówią ale jakąś rewelacją moim zdaniem nie jest. Wydaje mi sie że jest chociaż kilka lepszych od niego filmów. A co do oscarów (piszę o wszystkich częściach historii o pierscieniu) to szkoda gadać. Dałbym najwyżej za efekty, kostiumy i scenografie.Ale reszta broń boże. Moim zdaniem skrzywdzili "Rzekę tajemnic".
Ja KOCHAM ten film ,i to nie jest tylko sprawa efektów specjalnych tylko histori pierścienia, która mnie poruszyła i sprawiła że zechciałam poznać cały fascynujący światTolkiena- MISTRZA TOLKIENA. Świat ten rządzi się własnymi prawami i nic na to nie poradzisz że jest tam przemoc. Niektórzy tak jak twój kolega oceniają wszystko powieszchownie-skoro podobało musię tylko napier.......
Heh myślę ze harremu nie chodziło o przemoc.... Myśleże chodziło Ci harry o to że to nie historia prawdziwa tylko o hobbitach. Ja film lubię , jest ciekawy , śiwetnie zrobiony , nieźle zrobiony , muzyka na najwyższym poziomie , Efekty. Ale wolę tysiąc razy bardziej książki , i po prostu nienawidzę jak ktoś pisze że to najlepszy film wszechczasów. Osoba która tak pisze ( nie lubie pisać takich rzeczy bowychodzi że jestem taki mądry i wogóle ale zaryzykuje) po prostu albo widziała mało filmów w swoim życiu albo kompletnie nie zna się na filmach. Jest świetny , wszystkie części-ale znajdę około 40 lepszych filmów. Albo ze 100. Wszystkie w moich ulubionych są lepsze. Beż wątpienia. I nie wiem jak takie arcydzieła jak rzeka tajemnic i między słowami mogły przegrać z władcą pierscieni . Były lepsze ale cóż.....
Heh myślę ze harremu nie chodziło o przemoc.... Myśleże chodziło Ci harry o to że to nie historia prawdziwa tylko o hobbitach. Ja film lubię , jest ciekawy , śiwetnie zrobiony , nieźle zrobiony , muzyka na najwyższym poziomie , Efekty. Ale wolę tysiąc razy bardziej książki , i po prostu nienawidzę jak ktoś pisze że to najlepszy film wszechczasów. Osoba która tak pisze ( nie lubie pisać takich rzeczy bowychodzi że jestem taki mądry i wogóle ale zaryzykuje) po prostu albo widziała mało filmów w swoim życiu albo kompletnie nie zna się na filmach. Jest świetny , wszystkie części-ale znajdę około 40 lepszych filmów. Albo ze 100. Wszystkie w moich ulubionych są lepsze. Beż wątpienia. I nie wiem jak takie arcydzieła jak rzeka tajemnic i między słowami mogły przegrać z władcą pierscieni . Były lepsze ale cóż.....