Za ch..a nie wiem o co chodzi w tym Tolkienie.
Jakieś poczwary potwory niby z kosmosu niby z odległej historii.
Miałem i mam możliwość obejrzenia tych filmów ale ciągle mnie od nich
coś odpycha.
Ten Tolkien może i se coś tam pisał,może dla przyjaciół na zamówienie:-)
ale z ekranizacji powieści wolę w 1000 % np. Harrego Pottera - Rawling
oraz - ekranizacje powieści i tu cała plejada do wyboru :
Alistair'a Mac Lean'a- Tylko dla orłów, Działa Navarony , Komandosi z
Navarony.
S. Kinga o np. Zieloną milę czy Skazani na Shawshank, Lśnienie
Tom Clancy - Polowanie na Czerwony Październik, Czas patriotów.
W. Groom - Forrest Gump.
H. Sienkiewicz - Trylogia, czy w końcu
M. Blake - Tańczący z wilkami
A nawet tych Czterech pancernych wg. pomysłu J. Przymanowskiego.
TO SĄ FILMY !!!
A NIE TAM JAKIEŚ STRASZYDŁA , DLA NIEGRZECZNYCH DZIECI !!!!!
A WY SIĘ NA TO TAK UPARLIŚCIE !!! CZEMU CHYBA DLA WIDOCZKÓW BO DLA MNIE
TO JAKIŚ OWCZY PĘD TOLKIENOWSKI !!!
Nędzna prowokacja. Zakładanie tego samego tematu na forum każdej części LOTR, nie może być niczym innym.
Jak to prowokacja, to Ty jesteś - jak za komuny się mawiało-
zapluty karzeł reakcji.
Bo widzisz niuniu każdego w miarę rozsądnego człowieka przeraża ilość tych
poczwar w tym filmie.
A ciebie sądząc po twym nicku to okropnie podnieca.
Nie pisz do kogoś kogo nie znasz,( a być może ktoś doskonale zna ciebie) że
to czy tamto to nie na jego rozum.
Wpadłeś tym razem sam w swoją pułapkę...
ryjem i banie że na każdy temat w którym ktoś stwierdza że w tym filmie nie chodzi o nic nazywacie prowokacją? Jak macie na tyle betonowe łby żeby wytrzymać przy tym szajsie 3 seanse po 3 godziny to zresztą i tak wielki szacun dla was
czytając te wasze odpowiedzi czuję się jak w czasach prezentowanych np. w filmie Popiełuszko... wszystko jest prowokacją ! Niee dajmy się ! Walczmy ! jesteście przezabawni... tylko że wy walczycie o coś co jest gniotem a wy nie potraficie tego sobie uświadomić.. fani fantasy.. pff.. fani fantasy się powinni od takich pomyłek filmowych trzymać z daleka
Może trochę kultury? Tacy "inteligentni" a nie potrafią prowadzić normalnej dyskusji?
A co do prowokacji,to dziwi mnie to,że autor zamieszcza takie same posty na trzech forach. Niby po co? Film ci się nie podobał,to napisz,podaj argumenty itd. A ten dosyć prowokujący tekst(dla fanów LOTR),dla mnie jest tylko po to aby przyciągać to kłótni i zbijać uwagę.
no jeśli jeden z najlepszych filmów wszechczasów (co potwierdzają wszelkie rankingi czy nagrody tego filmu) jest dla ciebie szajsem, to ty pewnie możesz wytrzymać tylko na takich produkcjach, na widok których normalny człowiek ma odruch wymiotny. Jaka pomyłka, o czym ty w ogóle mówisz? Co ci się nie podoba? Ilość "poczwar"? To FANTASY, człowieku, dla twojej wiadomości jest to gatunek charakteryzujący się m.in występowaniem baśniowych istot (język polski w SP się kłania). A to, że nie potrafisz zauważyć uniwersalnych wartości filmu/książki... cóż, na miejscu twoich rodziców pocieszałbym się, że JESZCZE nie potrafisz.
"Ten Tolkien może i se coś tam pisał,może dla przyjaciół na zamówienie:-)
ale z ekranizacji powieści wolę w 1000 % np. Harrego Pottera - Rawling "
to zdanie mówi wszystko o tobie, nic dodać nic ująć, kompromitujesz sie tylko kolego, serio..
hahahahahahahahahaha gówniany ten film i tyle.
Nie ma to jak kolejna "mądra" wypowiedz,wnosząca powiew świeżości do tematu.Antyfani LOTR nie potrafią chyba uzasadniać swojej niechęci,tylko prowokować i kłócić się.