https://www.youtube.com/watch?v=p4jz1yaGFms Czy ja dobrze słyszę, że Aragorn skacząc z Amon Hen na Uruk-hai krzyczy imię swojego przodka, a wielkiego króla: Elendil? Jeśli tak faktycznie jest, a nie jest to moje złudzenie, to jeszcze bardziej doceniam go jako spadkobiercę korony Gondoru i wielkiego wojownika mającego wzgląd przede wszystkim na przodków. Chodzi mi o 2:36.
Też jakiś czas temu zwróciłem na to uwagę. Zresztą w LOTRze bardzo dużo rzeczy wyłapałem (także błędów, niestety) a które trudno dostrzec po zaledwie kilku seansach.
Tyle błędów co w Gladiatorze było, to w żadnym filmie chyba nie ma i nie będzie. Zresztą, ten okrzyk >Elendil!<, jeśli tak faktycznie brzmi, jest zajebiście wpleciony, tak nieoczywiście. Ja oglądałem każdą z części po ok. 30 razy myślę i zauważyłem to dopiero niedawno, kilka dni temu.
Tak, masz rację Aragorn krzyczy imię swojego przodka :) To taki okrzyk bojowy ;)
Ja juz to dawno odkrylem. W grze Bitwa o Srodziemie, Aragorn ma taka moc ze krzyczy Elendil i jego przeciwnicy sa przerazeni. Moze to taki element zaskoczenia.