PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

30 000 głosów-średnia 7,8->35 000 głosów-średnia wzrasta do 8,5.
Jak to możliwe? Nawet przy samych 10 jest to niewykonalne...

rick

Po co patrzysz na ten ranking, już od dawien dawna wiadomo, że jest do d***.

rick

Płaczesz, że Avatar nie jest w pierwszej dziesiątce?

ocenił(a) film na 8
rick

Powód jest chyba inny. Otóż admini co jakiś czas zmieniają sposób liczenia ocen do rankingu. Zauważcie, że oceny filmu prezentowane na jego stronie różnią się (czasem znacznie) od jego ocen w rankingu. Jest to zrobione po to, żeby jak najlepiej odzwierciedlić nastroje oceniających i uwiarygodnić ranking. Ostatnia zmiana jednakże nie była specjalnie udana; "Ojciec chrzestny" spadł w okolice miejsca 20., a był przecież pierwszy...

Ja osobiście zawsze ceniłem oceny Filmwebu, bo pasowały do mojego gustu ;) Ważne jest jednak, żeby brać je pod uwagę dopiero kilka miesięcy po polskiej premierze, gdy emocje już opadną i ocena robi się miarodajna. Osobiście uważam, że filmy do rankingu Top Świat powinny być włączane właśnie dopiero po pół roku od polskiej premiery.

Co do kultury wypowiedzi na forach, to szkoda moich palców i klawiatury. Ja rozumiem, jestem człowiek starej daty, używam interpunkcji, nie piszę idiotycznymi skrótami i zawsze czytam post przed wysłaniem. Wiem, że czasy się zmieniają, są nowe mody i zwyczaje, ale pewien podstawowy poziom nadal obowiązuje. Chyba...

ocenił(a) film na 10
B__Belweder

Uwierz mi, to nie o datę tu chodzi. Ja np. mam 16 lat i nie boję się do
tego przyznać, bo sądzę, że odbiegam "nieco" od dzisiejszych plastików.
Wszystko leży w wychowaniu i mentalności, a niekoniecznie w wieku. Jednak
niestety, coraz częściej trafiają się osoby wrogo nastawione, których
największą rozrywką jest obrażanie innych. Wydaje mi się, że sami tej wojny
nie wygramy ;/

ocenił(a) film na 8
Neph

A mi marzy się dzień, w którym bardziej kumaci użytkownicy, oleją wkońcu te wszystkie śmieszne rankingi, a szczególnie top świat. Zobaczcie co się dzieje na tym portalu w ostatnim czasie. Na każdym filmie z pierwszej 10, jeden z pięciu głównych tematów, to kłutnie: a to, że jest za wysoko, a wcale nie bo za nisko, ten film jest najlepszy w dziejach kina, a wcale nie bo tamten jest najlepszy, czy Wy ludzie nie macie większych zmartwień niż te śmieszne rankingi?

ocenił(a) film na 9
m_szymon

Tak jak lubie trylogię tak nie potrafię zrozumieć jakim cudem, którakolwiek z trylogii jest przed takim arcydziełem jak Sidem albo Scarface.

ocenił(a) film na 10
jarassek

Nie wiem czemu teraz jakies dzieci wzioly sie za Wladce i zaczynaja zanizac oceny...

ocenił(a) film na 8
Neph

Wydaje mi się, że mamy całkiem duże szanse. Wystarczy tylko wybrać
odpowiednią broń (niczym Anthony Hopkins w "Masce Zorro"). Skoro masz 16
lat, to powinieneś wiedzieć z lekcji polskiego, jak Bóg pokonał Konrada z
"Dziadów" - milczeniem!