PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Mam pytanie odnośnie materiałów dodatkowych na 2-płytowych wydaniach trylogii WP, mianowicie: czy wszystkie dodatki są z polskimi napisami? I czy na wydaniach 2-płytowych są zarówno wersje kinowe i reżyserskie?

Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję

ocenił(a) film na 10
Sauron1

Napewno są tylko wersje długie. Natomiast co do napisów w dodatkach... Głowy nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że we wszystkich są. Napewno w większości.

ocenił(a) film na 10
Sauron1

Witam
Wszystkie dodatki wydania wersji dwupłytowej(1 płyta film, druga dodatki) są z polskimi napisami
podejrzewam, że edycja czteropłytowa równiez ma tak samo.
Natomiast jeśli chodzi o drugie Twoje pytanie to sprawa wygląda tak, że wydanie 2 płytowe to wersja kinowa filmu, a 4 płytowe to wersja rozszerzona, którą można nazwać reżyserską-są tam po prostu wątki rozbudowujące fabułe, ale nie wpływające na jej ogólne rozumienie

Nie może byc obu wersji naraz na 2DVD bo to fizycznie nie możliwe.
możliwe to natomiast jest na bluray albo po prostu zwiększając liczbę płyt DVD, ale jest coś takiego jak marketing, czyli w moim rozumieniu wydarcie jak najwięcej kasy od fana

Tak oto mamy dwie wersje LOTR kinową za ok 120zł na allegro i rozszerzoną za o zgrozo 350zł
jako fan ksiązki i filmu jestem mocno zastanawiam się nad kupnem edycji rozszerzonej, ale ta polska cena jest przegięciem, więc chyba nie zaryzykuje dla kilkudziesięciu minut więcej
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
fcbarca86

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Kupię sobie trylogię 2-dyskową kinową, bo na rozszerzone nie mam niestety kasy :(

Miałem cichą nadzieję,że na jednej płycie DVD zamieszczą obie wersje (tak jak np. we wszystkich Obcych)

Pozdrawiam