PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Już w tym roku (dokłada data nie znana) wydanie Trylogii na BLURAY. http://www.blu-ray.com/movies/movies.php?id=5174
Ciekawe czy w polsce też jest planowane wypuszczenie władcy na blu ?

outlaw_87

aha i czy może mi ktoś wyjaśnic czy wersja reżyserska Drużyny Pierścienia jak i innych częsci jest naprawde aż tak dobra że wszyscy nie pozostawiają suchej nitki na New Line Cinema za wypuszczenie trylogii na bluray w wersji kinowej ??
Nie wiem bo widziałem tylko normalną wersje.
Wszyscy chwalą Extended Cut ,ale i znalazłem pare osób które mówią że te wycięte sceny to nic specjalnego.
Może jakaś wypowiedz zagorzałego fana wszystko wyjaśni ;p

ocenił(a) film na 10
outlaw_87

Za dużo tych wyciętych scen nie ma,ale fajne są :P (mam na DVD wszystkie rozszezone cześci oprócz trzeciej)

outlaw_87

W rozszerzonych wersjach jest dużo ciekawych scen np.Śmierć Sarumana na pewno warto zaopatrzyć się w tą wersje.

ocenił(a) film na 10
outlaw_87

Warto miec Extended Cut, ja nie mam zwyklej wersji, szkoda kasy.Do tego te dodatki, kopalnia wiedzy dla prawdziwego fana. Tak samo z Blu-ray, miejmy nadzieje, ze szybko wydadza wersje Extended.
Jak ogladam czasami w telewizji wersje kinowa, to tak dziwnie sie to oglada, bo brakuje mi roznych scen. Zreszta, ciesze sie, ze dzieki dluzszej wersji, moja podroz z Druzyna moze trwac dluzej.
Jezeli jestes prawdziwym Fanem, to nie bedziesz sie zastanawial!

ocenił(a) film na 10
outlaw_87

Niby dużo jest tych wyciętych scen, ale film, ze scenami wyciętymi czy bez, jest idealny :D
Ale mimo wszystko, warto obejrzeć razem z nimi :D

ocenił(a) film na 10
balaenoptera

ja mam wszystkie wersje reżyserskie, są o wiele lepsze od tych normalnych, ale uprzedzam że trwają 4 h xD