PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Dla mnie cała trylogia 'Władcy pierścieni' to prawdziwe arcydzieło! Myśle że każdy powinien docenić naprawdę wspaniałą i poruszającą fabułę oraz trafnie dobranych i utalentowanych aktorów. Całokształt filmu wyszedł GENIALNIE!! Oglądają trylogie pozwalamy przenieśc się w świat fantasy, wczuć się w rolę bohaterów i to jest suuuper ; )

Moja ulubioną postacią jest Gandalf, a Waszą?? ; ]

ocenił(a) film na 10
Samara____

uważam że film zasługuje na ocenę 10/10 niezależnie komu jak się on podobał. Ktoś może go ocenić np na 6/10, ale rozważając wszystko w tym filmie dokładnie, po prostu trzeba stwierdzić iż 10/10 jest jedyną oceną tego filmu

ocenił(a) film na 10
al_joker89

musze sie zgodzic film jest genialny (jak zreszta cala trylgia),chociaż moja ulubiona czescia zawsz bedzie powrot krola:)

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

moją ulubionymi postaciami jest Aragorn i Sam ;) a film 10/10

użytkownik usunięty
Samara____

Aragon, ale jestem, dopiero po pierwszej części i trochę mnie znudziła. Jakoś uważam, że to przereklamowane, nie wiem za co te Oskary

ocenił(a) film na 10

Za co Oskary? A więc za idealnie dobranych, niebanalnych aktorów, za dochowanie wierności tolkienowskiej wizji świata, za wspaniałą fabułę, niesamowitą charakteryzację postaci (twarze orków, kostiumy), za tak prawdziwe i wiarygodne efekty specjalne oraz za całokształt klimatu jaki stwarza to dzieło ; )

Zdania są i będa podzielone.

użytkownik usunięty
Samara____

może źle się wyraziłam;] Ja rozumiem wszystkie oskary oprócz tego za najlepszy film, ale może to po prostu nie moje klimaty. Zobaczylam to dla boskiego Vigga:D

ocenił(a) film na 10
Samara____

arcydzieło i nic więcej nie trzeba dodawać, bo nie potrafię się wyrazić słowami o tym filmie. :D

ocenił(a) film na 10
stokrotka12

a ulubiona postać? aragorn oczywiście. nie, nie tylko aragorn, jeszcze faramir i eomer

stokrotka12

Szkoda tylko że brakło Toma Bombadila :(.. Ale film i tak jest arcydziełem, wiadomo nie takim jak książka (nie raz miałem łezkę w oku czytając), ale brawo dla twórców.. 10/10 !!! (wszystkie 3 części).

stokrotka12

Aha, moja ulubiona postać.. (na podstawie książki, bo trochę różnicy było) Eomer i Faramir :)

ocenił(a) film na 10
lokhy

Czy wy mówicie o wersjach reżyserskich czy o tych knotach co w telewizji puszczają ?
Jak dla mnie trzecia część najlepsza reszta równo oczywiście tylko reżyserskie wersje.

niemam ulubieńców z dobrej strony
ale ze złej...
GOTHMOG,LURTZ,RZECZNIK SAURONA,KRÓL NAZGULI,UGLUK
lubie tylko bohaterów ze zła
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
jeanclaudvandamme21

nie wiem jakie są różnice, bo objerzałam wesję reżyserką najpierw, a zwykłej nie tknęłam, ale zawsze jak mam do wyboru to wsybieram rozszerzoną.

ulubione postacie i stwory
1.Gandalf Szary/Biały
2.Aragorn
3.Sam
4.Gimli (szkoda że tak mało scen z jego udziałem )
5.Boromir
6.Saruman
7.Theoden
8.Król Nazguli
9.Gollum
10.Balrog

ocenił(a) film na 10
lotr_2

Do jeanclaudvandamme21

Jesteś fanem rozszerzonych części Władcy Pierścienia, ale jakby nie patrzeć
nazywając knotami okrojone wersje tego filmu,jedziesz po samym filmie;p.
Nie myl pojęć bo nawet najbardziej okrojony Władca Pierścieni będzie miał
wyższą wartość niż właśnie niejeden knot.Poza tym oglądanie takich filmów w
telewizji rzeczywiście mija się z celem,wziąwszy pod uwagę jakość, lektora
i reklamy;p

ocenił(a) film na 10
agrest1989

Film jest wspaniały,według mnie 1 część była najlepsza,a wersja rozszerzona jest już w ogóle genialna!10/10 wszystkim częściom!
Ulubiona postać:Boromir zaraz po nim Faramir