PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737334
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

To chyba jakiś żart...
Lubie Władcę, film jest bardzo dobry ale ludzie bez przesady! Po prostu fajny film przygodowy i fantasy ale gdzież mu do wspaniałego i głębokiego filmu Coppoli jakim jest Czas Apokalipsy?

ocenił(a) film na 10
zbychu168

Wiem,że to żart bo Władca powinien byc w pierwszej dziesiątce!

Joecrou

Jaaasne, a film o którym napisałem to widziałeś chociaż?
Moim zdaniem Władca jest super i powinien być w pierwszej setce albo nawet czterdziestce ale pierwsza dziesiątka to chyba jednak przesada.

ocenił(a) film na 8
zbychu168

no cóż tak wysokie miejsce dla Drużyny Pierścienia też mnie dziwi ja bym go nawet w setce nie dał choć już Dwie Wieże i Powrót Króla jak najbardziej w pierwszej 20 powinny być

ocenił(a) film na 8
Joker_27

Niestety, ale muszę się zgodzić. Czas Apokalipsy to bezdyskusyjnie jeden z najlepszych filmów w historii kina - arcydzieło pełną gębą. Natomiast Drużyna Pierścienia to jak zauważył założyciel tematu "świetny film i niewiele więcej". Świetnie zrealizowane kino jakim jest "Drużyna Pierścienia" IMO nie czyni go arcydziełem, i dlatego wyższość tego filmu nad Czasem Apokalipsy jakoś nie najlepiej świadczy o znajo0mości (i rozumieniu!) co bardziej ambitnego kina przez część userów Filmwebu.

A co do Dwóch Wież i Powrotu Króla to ja bym ich nawet w pierwszej setce nie umieścił. Drużynę Pierścienia - z pewnością tak, i to dość wysoko. Jednak następne części (a zwłaszcza przeciętne "Dwie Wieże") IMO nie zasługują na miejsce w pierwszej 30.
Tyle chciałem powiedzieć ;)

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

Czas Apokalipsy lepszy od WP? tak, a naleśniki są lepsze od schabowego. Natomiast Deep Purple gra muzykę lepszą od Mozarta. Zapomniałem że Diablo to gra znacznie lepsza od Need for Speed: Porsche 2000.

Porównywanie dwóch takich filmów jest głupie, bo należą do dwch skrajnie różnych gatunków. W swoich gatunkach są genialne oba. Możecie też w taki sposób porównywać Pewnego razu na Dzikim Zachodzie z Matrixem...Bez sensu.

ocenił(a) film na 10
Iselor

Władca Pierścieni wszystkie trzy częsci powinny byc przynajmniej w pierwszej dziesiątce i koniec.
Pozdro

Joecrou

Popieram post wyżej, LOTR to arcydzieło, nie ma co się sprzeczać :)