Chciałbym z wami porozmawiać na tema LOTR (film) ostatnio po raz kolejny oglądałem dodatki do tego filmu i musze powiedzieć, że pasja i zaangażowanie z jakim ten film powstawał wywołuje u mnie zachwyt w czystej postaci... Oby każdy film był tworzony z taką pasją jak ten... Czy są osoby które podobnie czują ? zapraszam do rozmowy... pozdrawiam kinomaniaków
Zgadzam się z Tobą w 100% ! Kiedy po raz pierwszy oglądnęłam LOTR od razu się w nim zakochałam. (Tylko nie myśl, że jestem jakąś psychiczna fanką xD) Nie dość, że muzyka jest świetna to jeszcze efekty specjalne zapierają dech w piersiach. Szkoda tylko, że nie podzielili tego na więcej części...
A czy ktoś oglądał może " making of..." Władcy? Jeśli nie to naprawde polecam, jeśli ktoś oglądał to jestem ciekaw waszych opinii, bo ja jak wspomniałem dopiero wtedy doceniłem poświęcenie twórców tego filmu. Sam Peter Jackson tworzył 3 części przez prawie 5 lat... toż to szmat czasu...
Potwierdzam 12 płytowe wydanie LOTR tam do każdej części masz około 6 godzin dodatków... coś wyjątkowego dla pasjonatów kina...
Ja coprawda dodatkowych materiałów nie widziałem, ale myśle że na zawsze zapamiętam momenty gdy Drużyne pierścienia oglądałem w kinie pierwszy raz. Moment gdy nazgule rozwalają łóżka w tawernie, gdy hobbity rozpalają ognisku w ruinach amon sul i wiele innych. Od razu wiedziałem że ten film to jest coś więcej niż tylko kolejna ekranizacja.