PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Uwielbiam fantasy/fantastykę

Tolkiena czytałem z 10lat temu całego. Do dziś czytam masę książek.
Sam film prawie doskonały. Gdyby nie te sceny walki:D
Np: Kiedy banda tych krzyżówek (orków z goblinami) atakuje Aragorna a ten ich kolejno
wycina mieczem.
Zawsze oglądanie takich scen mnie boli:)
Przecież wystarczy pomyśleć, że skoro otacza go 20 wielkich potworów, to one nawet
walczyć nie muszą umieć. Wystarczy, że rzucą się nań wszystkie. 1 przebije, 2 głowę
utnie a reszta go powali.
Ale nie:D One czekają aż zabije 1 i podchodzi następny.

Druga sprawa. Te zabawne dialogi elfa i krasnala i prześciganie się kto więcej zabił
stworów. Tragedia.

Dla mnie fantasy powinno być mroczne i straszne.
Ale to tylko moja opinia.

Chciałbym doczekać ekranizacji którejś z książek na temat Drizzta. szczególnie 1 pozycja-
Ojczyzna, byłaby idealna:)

turboszczotka5

Ja marzę o ekranizacji Przygód Felixa i Gotreka, Wiele bym za to oddał :)

użytkownik usunięty
turboszczotka5

Jest "mroczny" w pewnym sensie. Bez przesady, bo to nie horror.

Nie mogą atakować wszyscy naraz, bo wytłukliby się nawzajem. Chyba, że Aragorn byłby otoczony to mógłby dostać mieczem np w plecy. Sam czasem walczę mieczem, więc wiem ;p (Najtrudniej jest tłuc się z kimś silniejszym od siebie - później ręce bolą, ale najważniejsza jest szybkość i unikanie ciosów).

@Gotrek09
masz rację uniwersum warhammera byłoby świetnie kiedyś obejrzeć:) dobry przykład mrocznego fantasy.

@irishfolkfan
Masz rację, Władca nie jest z gatunku dark fantasy. nie może być za brutalny.
Skoro walczysz to wiesz lepiej:D Mi chodzi tylko o to, żę Ci uruk-hai to wielkie napakowane stwory. I bez problemy nawet bez mieczy obezwładniły bo Aragorna. Piszę o scenie walki, w której umarł Boromir.

Wyobraź sobie 20 zawodników footballu amerykańskiego, którzy na Ciebie nacierają uzbrojeni w pięści :D
A Ty stoisz z mieczem. Zabijesz jednego, dwóch reszta Cie powali.

użytkownik usunięty
turboszczotka5

1. Inteligencją ustępowali ludziom.
2. Aragorn tylko przez chwilę był wśród nich, ale nie dał się otoczyć i wycofał się na schodki ;P Potem była chaotyczna masakra w lesie.

Niech i tak będzie w końcu kilka scen nie ujmuje niczego całemu filmowi:)
Co do ekranizacji to jeszcze trzeba pamiętać o hobbicie.
Więc warto jeszcze trochę poczekać.

użytkownik usunięty
turboszczotka5

"Co do ekranizacji to jeszcze trzeba pamiętać o hobbicie.
Więc warto jeszcze trochę poczekać." - Mnie to mówisz? xD

Na Hobbita trzeba bedzie zarezerwować bilet i to na premierę, stawiam sobie to za punkt honoru xD.

---------
A ty krasnoludzie? Dołączysz do nas? To nie twoja sprawa by za nią umierać.
Wiedziałem co robię, człowieku, gdy zgodziłem się ich chronić. Zostanę.
Zanim cię zabijemy, powiedz – banita zadrwił – za co warto ginąć, za pół złotej korony?
Nie, człowieku, za dane słowo.
Krasnolud podniósł tarczę i rzucił się do ataku.

użytkownik usunięty
Gotrek09

W moim nędznym kinie puszczą pewnie z 2-miesięcznym opóźnieniem xD

użytkownik usunięty
Gotrek09

Tomuś, tak z ciekawości - na ilu forach wezwałeś mnie do przybycia tutaj? ;D

Gotrek09

Premiera jak premiera, trzeba odłożyć kase, żeby co najmniej na Hobbita z 10 razy się przejść ;d

ocenił(a) film na 10
turboszczotka5

jak to napisal irishfolkfan to moze i nie grzeszyly inteligencja ale wydaje mi sie ze chec przezycia tez mialy wiec nie pchaly sie pod miecz "na chama" :)

turboszczotka5

Jak ciebie bawi walka Aragorna z Orkami to tym bardziej bedzie walka Drizzta. On potrafil 100 orkow wziac na klate wiec bez przesady. Do tego Film byl na podstawie ksiazki wiec o co kaman.

turboszczotka5

Drogi panie turboszczotka.Na wojnach w średniowieczu nie było inaczej...

turboszczotka5

Drogi panie turboszczotka.Na wojnach w średniowieczu nie było inaczej.Fantasty straszne coś masz dziwnie opinie starszny może być horror ale fantasty jest to film polegający na Wątkach komediowych ,dwóch stronach medalu,fantastycznych postaciach.