PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

TVN zafunduje widzom setki reklam w trakcie,beznadziejnego tłumacza(akurat w tym filmie tylko napisy są akceptowane) i pokaże wersję okrojoną.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

już mi się na ten temat nawet wypowiadać nie chce. szkoda słów i klawiatury na TVN

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

raczej wątpię żeby zafundowali wersję rozszerzoną ... choć taką wolałby obejrzeć ...

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

ech no cóz ja moge powiedzieć... przy takich długich filmach jak Władca Pierścieni mogliby sobie darować reklamy, bo przez to niepotrzebnie wydłużają film. Siedzimy do 23:45 dziś ;) Co do tłumacza... hmm ja osobiście rolę filmy w oryginalnych wersjach :) a ten film to tak jak mówisz tylko z napisami oglądać bo wtedy jest najpiękniejszy :)

ocenił(a) film na 7
Iluvatar

Masakra. Ja wolę osobiście wersję z napisami. Tłumacze(lektorzy) zawsze mowią bez żadnych uczuć. Tylko czytają to, co im napiszą. Film jest świetny a lektor oraz ilość nadawanych reklam jest wystarczająca, by tego filmu na TVN nie oglądać.

Kvbaz

Kilka minut temu lektor przeczytał Isengard tak jak sie pisze, zamiast "ajsengard" ... poza tym reklamy i zoom 4:3 ! Porażka! Jeśli masz troche szacunku dla filmu jak i ksiazki nie oglądaj!

Iluvatar

trzeba było w tym czsie oglądać TVP i jakiś super wysokobudżetowy film. Ludzie nie wiem o co wam chodzi, gdyby nie TVN to pewnie wogóle byście tego nie zobaczyli do tej pory w telewizji. Także troche więcej szacunku bo zakup tak dobrego filmu to dla stacji tv to dość spory wydatek.

push_upek

Właśnie. W TVP albo nigdy tego filmu nie będzie, albo będzie dopiero za kilkadziesiąt lat...

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

To, że puszczają wersję kinową, to akurat żaden grzech (wersja de luxe to już wersja dla kolekcjonerów), ale ich błędem jest puszczanie filmu w formacie 4:3, tj. przystosowanym do ekranu telewizora, zamiast w wersji panoramicznej, jak w kinie. Lektor to już w ogóle szkoda gadać. Ale są tacy, co im takie seanse odpowiadają - nie rozumiem takich ludzi co prawda, ale to z takich właśnie telewizja komercyjna czerpie korzyści.
Pozdrawiam zwolenników oglądania filmów w nieokaleczonej wersji, czyli oglądających w kinie lub na DVD.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

Ja już u siebie na blogu (zapraszam)obszernie wyraziłam co sądzę na ten temat. Krótko to podsumowując po prostu szkoda słów i tyle. To była żenada i pełna porażka. Aż mi się tego nie chce znów komentować!!!

ocenił(a) film na 10
Karola

Nie bądźcie tacy sceptyczni. Dobrze, że wogóle WP jest w TV. Też nie podoba mi się przerywanie filmu reklamami, ale to telewizja, a nie kino. Takie są jej prawa. Film i tak obejrzałam po raz enty, mimo reklam i tłumacza nadal był świetny :)