TVN zafunduje widzom setki reklam w trakcie,beznadziejnego tłumacza(akurat w tym filmie tylko napisy są akceptowane) i pokaże wersję okrojoną.
już mi się na ten temat nawet wypowiadać nie chce. szkoda słów i klawiatury na TVN
raczej wątpię żeby zafundowali wersję rozszerzoną ... choć taką wolałby obejrzeć ...
ech no cóz ja moge powiedzieć... przy takich długich filmach jak Władca Pierścieni mogliby sobie darować reklamy, bo przez to niepotrzebnie wydłużają film. Siedzimy do 23:45 dziś ;) Co do tłumacza... hmm ja osobiście rolę filmy w oryginalnych wersjach :) a ten film to tak jak mówisz tylko z napisami oglądać bo wtedy jest najpiękniejszy :)
Masakra. Ja wolę osobiście wersję z napisami. Tłumacze(lektorzy) zawsze mowią bez żadnych uczuć. Tylko czytają to, co im napiszą. Film jest świetny a lektor oraz ilość nadawanych reklam jest wystarczająca, by tego filmu na TVN nie oglądać.
Kilka minut temu lektor przeczytał Isengard tak jak sie pisze, zamiast "ajsengard" ... poza tym reklamy i zoom 4:3 ! Porażka! Jeśli masz troche szacunku dla filmu jak i ksiazki nie oglądaj!
trzeba było w tym czsie oglądać TVP i jakiś super wysokobudżetowy film. Ludzie nie wiem o co wam chodzi, gdyby nie TVN to pewnie wogóle byście tego nie zobaczyli do tej pory w telewizji. Także troche więcej szacunku bo zakup tak dobrego filmu to dla stacji tv to dość spory wydatek.
To, że puszczają wersję kinową, to akurat żaden grzech (wersja de luxe to już wersja dla kolekcjonerów), ale ich błędem jest puszczanie filmu w formacie 4:3, tj. przystosowanym do ekranu telewizora, zamiast w wersji panoramicznej, jak w kinie. Lektor to już w ogóle szkoda gadać. Ale są tacy, co im takie seanse odpowiadają - nie rozumiem takich ludzi co prawda, ale to z takich właśnie telewizja komercyjna czerpie korzyści.
Pozdrawiam zwolenników oglądania filmów w nieokaleczonej wersji, czyli oglądających w kinie lub na DVD.
Ja już u siebie na blogu (zapraszam)obszernie wyraziłam co sądzę na ten temat. Krótko to podsumowując po prostu szkoda słów i tyle. To była żenada i pełna porażka. Aż mi się tego nie chce znów komentować!!!