może niejest to dobre porównanie i może wam sie wydawac śmieszne ale tam przynajmniej aż tak sie niedłuży.
Spider nie jest lepszy, i to nie dlatego żebym gardził komiksami, wręcz przeciwnie swego czasu się to pochłaniało, Spider (ekranizacja) to jednak film który nie ma takiej mocy jak "Władca", ani nawet takiej jak najlepsze komiksy o Parkerze, jeśli kojarzysz coś takiego jak Mega Marvel o Crocu czy historię o Venomie (który w 3 jest podobno bidny jak nieszczęście), a kostium Dafoe z jedynki to po prostu żenada.
o_O buehehehehhehe...
Niestety nie nasuwa mi się w tym wypadku żaden konstruktywny komentarz.
mi sie nasuwa jeden komentarz:
-raz że są to raczej odmienne gatunki filmowe
-dwa że od kiedy długość filmu decyduje o tym czy jest lepszy? Jeżeli film cię ciekawi to mółbys go oglądać nawet 5 godzin, a skoro ty piszesz że się dłuży to znaczy że cię nie zaciekawił
-trzy to jakbyć ocenił SpiderMena gdyby trwał 3/5 godziny?
w sumie prawda. ale pomimo tego że cała trylogia Władcy jest udana a Spidera tylko 1 i 2 częśc to oba są na równi(po głębszym zastanowieniu trylogie Władcy obok dwoma częściami pająka tak stawiam).za wiele chyba porównac chyba te 2 oddzielne sagi niemożemy bo ,jednak ja je zawsze porównywałem ze sobą