PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

kolega mi kiedyś streścił całą trylogie filmową:
cz.1 - przeszedł z jednego kona pokoju na drugi
cz.2 - przeszedł z jednego końca pokoju na drugi
cz.3 - przeszedł z jednego końca pokoju na drugi i zrobił gest oznaczający wyrzucenie pierścienia

i po obejrzeniu całej trylogii (po obejrzeniu drużyny na pozostałe dwie musiałem się zmuszać) stwierdziłem że rzeczywiście miał racje... w filmie tak wieje nudą że nie mam pojęcia skąd te miejsce w top20.

muszę przyznać... gra aktorów bardzo dobra, ładne otocznie, kostiumy, efekty specjalne... ale co poza tym? Nic ! Te wymienione przeze mnie pozytywy sprawiły że zamiast 1/10 dałem 2/10

film absolutnie tylko dla fanów książki... dlaczego ten cały zachwyt? Zanim po mnie się przejedziecie to dobrze się nad tym zastanówcie: Film jest rozpromowany w świecie jako ekranizacja wszech czasów, ten film to moda... a jak coś jest modne to trzeba to obejrzeć i oczywiście polubić i rozchwytywać gdzie się tylko da... bo ten film jest przecież rewelacyjny... pfff... a to że nic się praktycznie nie dzieje przez cały seans nikogo nie obchodzi.

Komercyjny gniot który porównuje do pomyłek filmowych typu American Pie... (mimo innych gatunków filmowych) czyli budzi ogólną podnietę z niewiadomych przyczyn

ocenił(a) film na 10
KinoManiack

Ja pierdziele,
kolejny.

Czy wy ludzie głupi typu: natalie, sceptyku i tam różne takie nierozumiecie, że owy film dla połowy świata stał się filmem wszechczasów, nie dlatego, że trzeba, ale dlatego, że daje jakieś przesłanie. I jest wciągający.

"...a to że nic się praktycznie nie dzieje przez cały seans nikogo nie obchodzi."
W tym filmie się za cholere dużo dzieje.

Ale może twoja psychika i co po niektórych jeszcze nie jest gotowa na oglądanie takiego arcydzieła.
Więc kurde skończ, idź na jakieś inne forum o LOTR i poczytaj argumenty..

użytkownik usunięty
Zielonoo

dość marna prowokacja ... czego jeszcze ludziska nie wymyślą ... film dlatego jest na TOPie , bo zdecydowanie więcej ludzi uważa LOTR za arcydzieło . Nie jest narzucone , że każdy musi dawać ocenę 10, a większość daje taką ocenę , bo film po prostu się PODOBA , dociera ??

użytkownik usunięty

a porównanie do American Pie ... <<no comment>> to nie pachnie , a wręcz śmierdzi prowokacją

ocenił(a) film na 10

"Dwie rzeczy nie mają granic:wszechświat i ludzka głupota"- KinoManiack te słowa jeśli chodzi o Ciebie jak najbardziej się sprawdzają.

T_a

Już mi się niedobrze robi od czytania takie głupich komentarzy. Skąd się Ci ludzie biorą? Piszesz o czymś o czym nawet pojęcia nie masz. Moda panuje na LOTR, tak? Szkoda tylko że film nie powstał w tym roku, ani rok temu. Moda ma to do siebie że szybko się zmienia, a tutaj jak widzisz przez wiele lat nic się nie zmienia! Pisz sobie co chcesz, ale robisz z siebie tylko pośmiewisko, bo każdy kto to czyta (czyt. ludzie myślący) wyrabia sobie o Tobie takie samo zdanie - marny prowokator który myśli że jak źle skomentuje najlepsze filmy to będzie kimś.