PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

kolejność

ocenił(a) film na 8

Mam zamiar wypożyczyć sobie całą trylogię Władcy i ściągnąć dwa fanowksi filmy: "Born of Hope" i "Hunt for Gollum". Ktoś mógłby mi napisać w jakiej kolejności powinienem je obejrzeć. Mam na myśli chronologię wydarzeń.

ocenił(a) film na 10
zulombo

Born of hope
Hunt for Gollum
i potem po kolei władce :]

ocenił(a) film na 8
GalatH

wielkie dzięki. Tak przy okazji. Hobbit dzieje się przed tymi wszystkimi fabułami?

ocenił(a) film na 10
zulombo

Tak :]

A jeszcze wcześniej Silmarlion (nie wiem czy dobrze napisałem, ale nie chce mi sie sprawdzić i spisać z okładki :]) oraz Dzieci Hurina i większa cześć Niedokończonych Opowiesci, ale to już książki ,które polecam :]

ocenił(a) film na 10
zulombo

Tak :}

Jeśli chodzi o książki to przed Hobbitem jeszcze Silmarlion (nie wiem czy dobrze napisałem tytuł), Dzieci Hurina i większa cześc Niedokończonych Opowieści :]

ocenił(a) film na 8
GalatH

wielkie dzięki kolego. Swego czasu przeczytałem Hobbita i zabrałem się za Władcę i niestety zbytnio mi się nie podobał. Po pierwszym tomie przestałem czytać.

ocenił(a) film na 10
zulombo

Wielu osobom książka podoba się dopiero od momentu pojawienia się Aragorna, więc może spróbuj jeszcze raz :]

Jeśli chodzi o mnie to przeczytałem wszystkie książki Tolkiena których akcja rozgrywa się w śródziemiu i jestem nimi oczarowany :]