PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

która

ocenił(a) film na 10

piosenka ze wszystkich części wpadła wam najbardziej w ucho?

Caravan_Girl

Breath Of Life, The Council of Elrond Featuring Aníron (Theme for Aragorn and Arwen), The Steward of Gondor, Flight to the Ford i Enya - may it be. To na razie tyle. Cały soundtrack jest wyśmienity:)

użytkownik usunięty
Caravan_Girl

"Into the West" - zdecydowanie. Kojarzy mi się z moją zmarłą, przyszywaną siostrą - robiłyśmy razem tłumaczenie - zazwyczaj mam łzy w oczach.

ocenił(a) film na 10
Caravan_Girl

''Concerning Hobbits'', ''The Bridge Of Khazad Dum''

ocenił(a) film na 10
Wikusia1995

dla mnie Gollum's Song z 2 części

użytkownik usunięty
Caravan_Girl

O właśnie- "Gollum's Song" i jeszcze "May It Be" Enyi i "Concerning Hobbits".

ocenił(a) film na 10

"Gollum's Song"- swietna piosenka, czuć w niej ten klimat.... :) no i oczywiście "The End of All Things"- po prostu kocham to :D ogólnie-wszystkie, no, może jeszcze tak: "The White Tree" (szczególnie wtedy, gdy zapalają się pochodnie), "The Council of Elrond","Many Meetings","Amon Hen"..... o, jeszcze długo bym mogła wymieniać :D

ocenił(a) film na 10
Nimfadora_2

Sondtrack pt. The End of All Things to nie jest do końca ten utwór, który został wykorzystany w filmie (jest to jakaś inna wersja). W szczególności chodzi mi tu o ten kawałek, który leciał od momentu jak pierścień stopił się w lawie Mordorowskiej ( ale mi nazwa wyszła xD) i jak zawalała się wieża z okiem Saurona i orkowie zaczęli wpadać pod ziemię, która się zapadła (ogólnie jak cały Mordor zaczął się rozpadać). Ten kawałek co leciał na filmie nosi nazwę The Crack of Doom i to ci polecam bardziej niż The End of All Things. Soundtrack ten jest jednak dostępny tylko razem z oryginalną ścieżką dźwiękową do LOTR Powrót Króla.
Dla mnie wszystkie Soundtracki są wyśmienite