PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 736 tys. ocen
8,0 10 1 736097
8,2 92 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

w zasadzie cała trylogia jest po prostu arcygenialna! Nie wiem czemu taka niska nota ;/

ocenił(a) film na 9
Gimli18

Zgadzam sie film powinien być w TOP 100

ocenił(a) film na 10
Gimli18

Czemu niska nota?bo nie kazdemu sie podoba kino tego typu...

ocenił(a) film na 8
luthien_11

Również zgadzam się, że powinien byc w TOP 100. Trylogię władca pierścieni uwielbiam, kocham i uważam za jedno z największych arcydzieł kina (zwłaszcza Drużyna Pierscienia), ale jeszcze bardziej cenię starą trylogię Star Wars. Nowa Nadzieja i Imperium kontratakuje są gdzies koło 50 miejsca w TOP100. Drużyna Pierscienia zasługuje, aby byc tam z nimi!
Ja daję Drużynie Pierścienia zasłużone 10/10!

JaszczurXP

Ja się również zgadzam że trylogia powinna być w top 100, ale bez przesady-to nie jest najlepszy film!!!! Jedynie o co może powalczyć to o tytuł najlepszej trylogii, a do tego miana ubiegają się też "Powrót do Przyszłości", "Ojciec Chrzestny", i trylogia Bourne'a

ocenił(a) film na 8
BRAK_UZYTKOWNIKA

Do walki o tytuł najlepszej trylogi powinny się ubiegac następujące serie filmowe: Władca Piescieni, Powrót do Przyszłosci, stara trylogie Star Wars, Ojciec Chrzestny, Terminator, Indiana Jonesm Jurrasic Park oraz Obcy (wiem, ze seria ta ma 4 cżesci, ale czwarta, ostatnia jest tak słaba, ze ja serię o obcym traktuję jako trylogię.
Moim zdaniem ten ranking powinien wyglądac tak:
1 miejsce: star trylogia Star Wars
2 miejsce: Władca Pierscieni
3: Ojciec Chrzestny
4: Indiana Jones
5: Obcy
6: Powrót do Przyszłosci.

Niestety, w porównaniu z tymi wyzej wymienionymi trylogiami, pozostałe wygladają marnie, a to ze względu na słabe sequele. W przypadku Parku Juajsiego częsc trzecia jest słaba, w terminatorze tak samo, a jesli chodzi o Matrixa, tam czesc 2 i 3 sa po prostu bezdenne.

JaszczurXP

"Obcy", proszę pana, jest tetralogią. I najpierw uprzejmie proszę obejrzeć wersję reżyserską czwórki (zamiast skopanej kinówki) a potem gadać. Rzekłam.

ocenił(a) film na 8
EineHexe

Usłyszałem twe rządanie :) Póki co oglądałem wersje reżyserskie pierwszych trzech czesci - i jestem naprawde zachwycony (choc wersja rezyserska pierwszej częsci Obcego praktycznie nic nie wnosi do podstawowej wersji filmu... no moze oprócz sceny w legowisku obcego)
Jeśli będe miał okazję, to obejrze rozszezoną wersję czwórki.
Ale nie sądze, ze poprawi to wizerunek tego filmu w moich oczach. Ja wiem, ze to głupie, ale na naprawdę traktuję serię Obcy jak trylogię. Miał byc trylogia od początku - tak zostało zamierzone. Niestety rządza pieniadza zwycięzyła, i na siłe dokręcono częsc czwartą - niestety raczej nieudaną.
Jest to moje zdanie oczywiscie. Kto wie, moge się przeciez mylic.
Pozdrawiam "prosze panią" ;P

ocenił(a) film na 10
Gimli18

HEJ

http://www.imdb.com/title/tt0120737/

tutaj na szczęście film jest lepiej oceniony:) I to przez 283,551 widzów. Ja sam daję mu 10 na 10. Niesamowite dzieło.