opowiastka o bezbronnym hobbicie i jego kompanach zrealizowana z wielkim rozmachem, faktycznie scenografia może budzić podziw, piękne krainy itd. jednak ile można patrzeć na te krajobazy, momentami film się dłuży, i to bardzo. Dlatego jedni po seansie powiedzą "przeżyłem przygodę" a inni sie mogli jedzynie zdżemnąć.
Moja ocena filmu to między 6 a 7. Nie jest to wielkie arcydzieło, jednak niektórzy chcą iść za falą mody i powtarzają "arcydzieło" jednak.... ja znam lepsze.
Toże ktoś wyłoży na film 100 mln $ to nie znaczy że to musi być arcydzieło dla mnie to komercyjny film zrobiony tylko dla kasy.
No jasne wystarczy wyłożyć jakieś marne grosze i już się ma arcydzieło pt: "Świat według Kiepskich" ^^^
Żenada.....
Sama wyszłaś na hipokrytę w tym momencie.
Odpowiadasz dla tego że ktoś się z tobą niezgadza,żal mi ciebie.
Nie możesz zrozumieć że ten film się komuś może nie podobać?
A pozatym jak chcesz się wypowiedzieć na temat kiepskich to zrób to na forum dotyczącym tego serialu jak nie rozumiesz o co w nim chodzi.
po co takie komentarze? w ogóle nie na temat...
co innego film kinowy a SITCOM, inaczej sie ocenia seriale a inaczej filmy, nie mowie już o gatunkach.....
Ja nie ide za falą mody, uważam Władcę Pierścieni za arcydzieło bo jest to moje zdanie i już napewno nie podyktowane jakąs modą, i myslę że zgodzi się ze mną dużo fanów.
"Sama wyszłaś na hipokrytę w tym momencie.
Odpowiadasz dla tego że ktoś się z tobą niezgadza,żal mi ciebie.
Nie możesz zrozumieć że ten film się komuś może nie podobać?
A pozatym jak chcesz się wypowiedzieć na temat kiepskich to zrób to na forum dotyczącym tego serialu jak nie rozumiesz o co w nim chodzi. "
A ten już... słuchaj czy ty musisz wszystkich dookoła obrażać???
"Nie możesz zrozumieć że ten film się komuś może nie podobać?"
Słowa użytkownika (nie pamietam nicku) piszącego przed tobą o kiepskich były skierowane do ciebie a nie autora któremu sie film nie podobał, więc może nie przezywaj?
Cóż, jak na film zrobiony, jak to powiedziałeś "dla kasy" to jest całkiem wybitny w swoim gatunku no i w końcu wyszło wielkie arcydzieło, jakby komuś tam mocno jak piszesz zalezało na kasie to by sie tak nie meczył
Pomijając już fakt, że to chyba setny wątek bez podania argumentów (ludzie, co wyście robili na lekcjach polskiego!), to pokażcie mi kinowy film robiony nie "dla kasy" - już bracia Lumiere sprzedawali bilety na pokazy kinematografu, mało tego - greccy rzeźbiarze w starożytności też tworzyli na zamówienie. Nie istneije kultura nie dla kasy!
no właśnie, a nie którzy nic innego nie potrafia tylko bluzgać na film i fanów,a tak to się składa że to antyfani najczęsciej są powodem powstawania afer na tych forach
tu sie nie zgodze, jest przecież kino ambitne, w którym chodzi o satysfakcje tworzenia a nie dla pieniędzy, takie seanse są często darmowe. no ale możesz tego nie wiedzieć skoro oglądasz tylko piratów, wladce i gwiezdne wojny :)
"Nie istneije kultura nie dla kasy!" bo po prostu nie wiesz nic o kulturze.....
kultura za darmo? Za darmo boli gardło!
---------------------------------------
Panie Doubtfire [to nie prowokacja].
Filmy takie jak 'Johnny poszedł na wojnę' i 'Ścieżki chwały' zostałe zrobione za skromne pieniądze i są arcydziełem.Mówią o ludzkim cierpieniu i o bezsensie wojny.I nie zostały zrobione dla kasy
tylko po to by każdy widz wyją jakiś morał z tych filmów i czegoś się nauczył.A może nie chce pan przyjąć do świadomości że są lepsze filmy niż 'Władca pierścieni' i 'Harry Potter'?
Tak wogóle naprawdę nie rozumiecie o co chodzi w Kiepskich skoro widzice tylko piwo i jak wy to nazywacie? 'nieinteligentne' zachowanie.
niektórym ludziom nie wytłumaczysz tego :)
to nie nasza wina, że niektórzy są totalnie jedno wymiarowi, czyli po prostu prymitywni (bo jak inaczej nazwać mówienie "za darmo to boli gardło" jak ktoś się nie zna na sztuce to niech się o niej nie wypowiada...)