PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 737 tys. ocen
8,0 10 1 737315
8,2 94 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

rozumiem, muzyka super, ale film jako film nuuuuuuuudny. po ocenach spodziewałam się czegoś lepszego:(

ocenił(a) film na 8
mrowka19

Właśnie widzę jaki poziom reprezentujesz....

Obcykany1

Ludzie jak się nie znacie to się przynajmniej nie udzielajcie bo faile wychodzą i bzdury...

użytkownik usunięty
Gotrek09

Pytasz za co te Oskary dla Drużyny Pierścienia... odpowiedź jest prosta - za charakteryzację , zdjęcia , efekty specjalne oraz muzykę :P
Wystarczy wejść na NAGRODY :D

ocenił(a) film na 8

Efekty mogliby sobie darować, chociaż, jak na tamte czasy... na bo green screen to widać, a nawet w dwójce te drzewce do dupy są. Wystarczy nominacja

depp09

ile ty masz dziecko lat, bo z twoich wypowiedzi i po twoim profilu i mądrych komentarzach wnioskuje że 13, nie wypowiadaj się jeśli nie masz o czymś zielonego pojęcia. Zmierzch twoim zdaniem zasługuje na 10, i jest lepszy niż władca według ciebie-ŻAŁOSNE

użytkownik usunięty
Gotrek09

Popieram. A "Zmierzch" to badziew :D

Badziew da się jeszcze oglądać, bo to często durne komedie, i można się z durnot pośmiać, a zmierzch nazwałbym raczej gównem i światową porażką kinematografii tak samo jak cały Disney Channel ;]

użytkownik usunięty
Gotrek09

Popieram ponownie :D

ocenił(a) film na 10

Wstydu sobie oszczędz,wiadome przeciez jest ze Władca Pierścieni to film znakomity i nic tego juz nie zmieni.

ocenił(a) film na 10
Gotrek09

Żałosne to jest obrażanie kogoś, za wyrażenie swojej opinii (która jest czymś osobistym i z założenia skrajnie subiektywnym) i narzucanie komuś - w chamski sposób - swojego gustu. Skąd wiesz czego ta osoba szuka w filmach, czego od nich oczekuje? Rozumiem, że dla Ciebie istnieją filmy, które z definicji są dobre - i nimi trzeba się zachwycać, bo ktoś tak powiedział i tak wypada, mimo że człowiek nudził się na seansie, oraz filmy z definicji złe, które trzeba szmacić z analogicznych powodów? Nie jesteś żadną wyrocznią filmową, nie oceniaj ludzi przez pryzmat ich gustu. Mówisz o czyimś poziomie, a tak naprawdę to Twoja wypowiedź świadczy o braku kultury.

ocenił(a) film na 10
mrowka19

wiesz co WP był kręcony kilka lat temu i pomimo tego czasu film Avatar kręcony najnowszą techniką może buty pucować Władcy Pierścieni.Wogóle nie ma porównania!!

ocenił(a) film na 10
fauzi

nie jest godzien mu butów pucować!

ocenił(a) film na 8
mrowka19

Dwie pierwsze części były ok, ale trzecia (prawie 4 godz)... eh, to jest okropnie przytłaczające, patrzeć na coś, co jest z góry skazane na dobre zakończenie, można przewidzieć kto zginie, kto zwycięży itd. Podobały mi się oczywiście batalistyczne sceny, ale te uczuciowe to dorównują polskim serialom. Kilka dni zmuszałem się do tego filmu ;/ I nie trzyma w napięciu, nie budzi emocji, chwilami zachwyca, ale ogólnie czegoś w nim brakuje... Pewnie to nie mój gatunek, gdzie ludzie są wyprani z ludzkiej warstwy życia, bo tylko widowiskowe sceny podnoszą poziom filmu, a jakiś szczególnie wyszukany pomysł nie został wykorzystany.

ocenił(a) film na 8
sylar_217

Aha, to o trzeciej części ("Powrocie Króla") ten komentarz, o wersji reżyserskiej czy coś takiego. ;>

ocenił(a) film na 10
sylar_217

Nie wiem, czy masz świadomość, ale dobre zakończenie, schematyczność i podniosłość były od początku wpisane w ten film, jako że jest to ekranizacja książki. Nie chodziło o skomplikowaną fabułę, tylko o przekazanie pewnych wartości, w sposób czytelny. A sceny uczuciowe zostały dodane przez twórców filmu.

ocenił(a) film na 10
mrowka19

teraz ja cię zbesztam:) gdzie twój gust kobieto?! oj przepraszam, dziewczyno. doskonale wiem że dałaś mu te 4/10 tylko za muzykę i nie mogę cię zrozumiec a ci ludzie mają rację. przykro mi mrówko :*

+do tych wszystkich co piszą że 'mrówka' zachwyca się disney channel to nie oceniajcie po jednym wpisie, bo prawda ma się trochę inaczej

+jeszcze do 'mrówki' nie bulwersuj się że nawet ja cię zbeształam, ale po prostu nie mogłam się powstrzymac xd

ocenił(a) film na 10
mrowka19

Rozumiem...
Tosty były za słodkieXD

ocenił(a) film na 10
mrowka19

Idiotka z gimnazjum...

ocenił(a) film na 7
.Xristo.

brak argumentów wywołuje frustracje, nie?

ocenił(a) film na 10
bobinsky

On już tak ma, wbijcie na forum peji i tede to zobaczycie.

użytkownik usunięty
mrowka19

Oscary w technicznych kategoriach w pełni zasłużone

skoro mowisz ze oskary w pelni zasluzone ja sie pytam czemu ocena 1/10?

użytkownik usunięty
heros33

bo nie lubię gatunku fantasy i gdzie 50% filmu stanowią efekty specjalne

ocenił(a) film na 9

Skoro nie lubisz gatunku Fantazy to:
1. Po co oglądałeś ten film ?
2.po co oceniasz ten film?
A po trzecie co do twojej oceny. Nie powinieneś kierować się, tym że nie lubisz danego Gatunku, a film ci się po prostu nie podoba. jeśli film jest dobrze zrobiony, pod względem technicznym i graficznym a Aktorzy grają świetnie nie masz wręcz prawa dawać mu oceny 1 tylko dlatego że nie lubisz gatunku Fantazy lub efektów specjalnych. Możesz mu dać ocenę np.5,6 ale dawanie oceny jeden to czysty Absurd.

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

Po co oglądałeś ten film ? - inteligencją to ty nie grzeszysz. Właśnie przekonałem po obejrzeniu tego filmu że nie lubię fantasy. Przecież żeby coś stwierdzić trzeba się najpierw o tym przekonać. Czyż nie?

ocenił(a) film na 9

Aha już rozumiem, czyli po obejrzeniu JEDNEGO filmu z gatunku Fantasy już nie lubisz, wszystkich innych takich filmów i całego gatunku? no to gratuluje obiektywnej oceny!!
A co to do tego że nie lubisz filmów w 50 % składających się z efektów specjalnych. To masz w ulubionych z oceną 10/10 "terminatora: dzień sądu" który w 70% składa się z efektów specjalnych!

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

Bahahahahahaha Terminator 70% składa się z efektów specjalnych, obejrzyj sobie jeszcze raz

ocenił(a) film na 9

hymm jak widzę brak argumentów boli no ale trudno :/ .

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

A po co tu argumenty, kto widział film to wie jaka jest prawda. Ty zapewne nie widziałeś tego filmu albo miałeś jakieś przywidzenia podczas oglądania.
Terminator 70% składa się z efektów specjalnych - tylko można się z twojej głupoty, nic więcej

ocenił(a) film na 9

Tia, może to ty miałeś przywidzenia przy filmie bo to co wygadujesz nie trzyma się gruntu!

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

i znowu się zbłaźniłeś

ocenił(a) film na 9

Jak mi się zdaje to na razie ty robisz z siebie błazna :)

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

Ja nie piszę takich głupot których nawet nie da się czytać

użytkownik usunięty

hmm czyżby??

ocenił(a) film na 9

Zmartwię cię tego co piszesz naprawdę nie da się czytać

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

'Terminator 70% składa się z efektów specjalnych' - jak to nie jest twoja głupota to ja jestem księdzem

ocenił(a) film na 9

Odchodzisz od tematu.

użytkownik usunięty
SiewcaWiatru_22

to co, mamy prowadzi dyskusję na temat jaki został zawarty w głównym komentarzu

mrowka19

Drogi kolego nie każdy film to 'siekanka'.