Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 556 tys. ocen
8,4 10 1 555564
8,1 65 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Książka, Filmowa adaptacja, Muzyka filmowa no i Świetna gra... Mowa tu oczywiście o Władcy Pierścieni:Bitwa o Śródziemie. Gra wymiata jest niemalże doskonała, ten rozmach, ilość jednostek, grafika, muza wprost z filmu. Gra w całości nawiązuje do filmu i tylko do niego, gdyż EA wykupiło licencje na tej podstawie, jedynymi odstępstwami może być to co Galadiera ujrzała w zwierciadle, a tu nawet Gandalf może przetrwać walkę z Balrogiem.W grze kierujemy Aragornem, Gandalfem, czwóreczką Hobbitów,Legolasem,Gimlim,Theo denem,Eomerem czy Ewouiną.A pomogą nam w przezwyciężeniu zła: Elfy,Cały Gondor i Rohan (szarża, piechota, łucznicy)A w przypadkach specjalnych Dzrzewce, Orły specjalne jednostki Elfów i Rohanu, a także Armia Umarłych:).W grze nie tylko opowiadamy się za dobrem, możemy także stanąć po tronie mrocznej(zła), a tutaj żądzi Sauron,Saruman i przywódca Orków, do pomocy mogą przyjść Hardrimowie, Orkowie(piechota,łucznicy), Trolle, Mamukile(fajne) Nazgule, a w ostateczności BAlRoG. To tylko namiastka tego co widziałem i w co gra(m)łem. Niesamowicie wyglądają oblężenia w bitwach min. Helmowy Jar, Minas Thirith czy pod Czarną Bramą (dla mnie Bomba), rewelka to same trebusze i katapulty, a wszczególności po mdernizacji(ogniste kule)... trzeba w to zagrać i stwórzyć własny przebieg walki o Śródziemie. Gra mnie oszołomiła i polecam ją fanom jak i nie fanom:P ,gdyż produkt jest pierwszej klasy i nie wolno marnować czasu na kolejne (setne...)oglądanie Władcy (NIe Zniechęcam) tylko popatrzeć jak się samemu zrobi taki film :))) Gra jest dziecinnie łatwa (jak dla mnie). Była to pierwsza gra RTS, którą ukończyłem (nie byłem fanem gatunku) pierwszy raz. Dla amatorów przygotowano dobry samouczek, który szybko wprowadzi w Świat Śródziemia. Gra dla mnie 10/10. A więc kupować :P(p2p):) instalować i grać :)) Pozdro dla fanów Władcy...

ocenił(a) film na 10
incom

Mogę tylko powiedzieć że w Marcu wychodzi sequel BoŚ.