Tak najkrócej mogę określic ten film, który znudził mnie jak zaden inny film. I to jest jedyny jego plus- potrafi uśpić każdego. No i na chamca można znaleźć jeszcze jeden plus- nie jest gorszy od części pierwszej, która jest tak samo badziewiasta.
Troche przeginam ale nie mogę czytać tego co on wypisuje zwłaszcza że robi to celowo
A ja powiem krótko.... Chłopie lecz sie na nogi bo na łeb to juz na bank zapóźno !
Widać ze tylko jeden uczetnik forum zachował zimną krew a reszta sądząc po wypowiedziach zachowała się tak jak niestety się spodziewłąme czyli jak zaślepieni fani, którzy świata nie widzą poza WŁADCA. To chyba namacalny dowód że ten film to jedna wielka KOMERCHA a wy daliście się na nią złapać jak mało kto.
Ps. Ja się nie leczę z powodu filmu. Jeśli wy macie taką potrzebę- proszę bardzo. A nawet bym co po niektórym to szczerze polecał
Paulos84, ale co według Ciebie nie jest KOMERCHĄ?! Film zarabia dużo kasy bo dużo ludzi chce go oglądnąć, a jeśli duzo ludzi chce go oglądnąć to oznacza, że film się podoba.
Czy niekomercyjne są badziewia, które nikt nie chce oglądać i nie zarabiają kasy??
A pozatym aktor, reżyser, producent itp. to swego rodziaju zawody - każdy chce zarabiać na swojej pracy.
Moim zdaniem "Władca.." to najwybitniejsze dzieło filmowe i literackie. Znam wiele osób, którym się to nie podoba i rozumię to, ale czemu zaraz wyjeżdżać z CHŁAMEM?!
Swoją drogą wielu ludziom film ten się bardzo podoba (np. ja) i niektórzy moga miec bzika na punkcie świata stworzonego przez Tolkiena. Więc czy to, że ten świat tak wciąga to KOMERCHA?
Równie dobrze sklejanie modeli, piłkę nożną czy grę w karty można nazwać komercyjną bo wciąga tak wielu ludzi...
Znów ten żałosny Paulos.
Ciekawe czemu nie dodał nic do ulubonych (pewnie królowałyby tam Mrówki w gaciach) Nie reagujcie na docinki tego idioty. To już jest tak głupie, że aż szok
PS. Skoro już pierwsza część ci się tak dobitnie nie podobała, to czemu dotarłeś aż do trzeciej. I po co poświęcasz tyle czasu i miejsca na FW aby krytykować LOTRA. Lepiej byś pochwalił jakiś swój ulubiony film. Idiotyzm do sześcianu
DO Pschemmo
Nie ma jak to kulturalna wymiana zdań, prawda? Gratuluje taktu i wyczucia smaku. Jak nie ma argumentów to sie używa tylko jednego- OBRAZY. Ale jak myślisz że obrazisz mnie takimi tanimi tekścikami typu IDIOTA to się grubo mylisz. Ale nie mam ci tego za złe, wrecz przeciwnie. Jest mi cie naprawde żal. Współczucia
Paulos84, a na mojego posta to odpowiesz?? Ja Cię tam od idiotów nie wyzywałem ;P
Do Glorfindel
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale wcześniej naprawdę nie moglem. Oczywiście, że 99,99999% filmów to dziś komercha. Co zatem nią nie jest? Według mnie tylko to co tworzymy sami dla tzw" szuflady". Takich filmów robionych jest oczywiście bardzo nie wiele. Czy reszta to bezwartościowe chłamy? Nie. Po prostu to wykalkulowane produkcje, które błędem byłoby nazywać dziełami sztuki. To są po prostu dobre produkcje, które zajmuja nam chwilę i dostarczają nam takich emocji jakich akurat chcemy by nam dostarczono. Z sztuką więc WŁadca pierscieni ma tyle samo co AMERICAN PIE czy ESMERALDA. I nie piszę tego by kogokolwiek sprowokować. chcę po prostu powiedzieć że ten film być może dla niektórych(napewno nie dla mnie!) jest rozrywką. Ale niczym innym. Jest więc komerchą jak się patrzy.
Do Glorfindel
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale wcześniej naprawdę nie moglem. Oczywiście, że 99,99999% filmów to dziś komercha. Co zatem nią nie jest? Według mnie tylko to co tworzymy sami dla tzw" szuflady". Takich filmów robionych jest oczywiście bardzo nie wiele. Czy reszta to bezwartościowe chłamy? Nie. Po prostu to wykalkulowane produkcje, które błędem byłoby nazywać dziełami sztuki. To są po prostu dobre produkcje, które zajmuja nam chwilę i dostarczają nam takich emocji jakich akurat chcemy by nam dostarczono. Z sztuką więc WŁadca pierscieni ma tyle samo co AMERICAN PIE czy ESMERALDA. I nie piszę tego by kogokolwiek sprowokować. chcę po prostu powiedzieć że ten film być może dla niektórych(napewno nie dla mnie!) jest rozrywką. Ale niczym innym. Jest więc komerchą jak się patrzy.
A nie myslis, że Ty pierwszy posunąłeś się do OBRAZY nazywając film, ktory wielu ludzi bardzo ceni, chłamem. Zastanów się nad tym co sam robisz, a potem osądzaj innych.
Do Angalo
A jak myslę ze jest chłamem to nie mogę tego powiedzieć. Chłamem jest też według mnie Esmeralda i milion innych latynoskich telenowel. I tu pewnie wszyscy maniacy WP sie ze mną zgodzą. tak! Zbesztać latynoskie seriale, ale nie tykać WP bo to świetosć- i to jest demokracja? Gratuluje nieco wypatrzonego wizerunku wolnosci słowa
A przepraszam, jakich argumentów ty użyłeś? Odpowiem za ciebie, bo ciebie pewnie na to nie stać. Żadnych. Mam nadzieję, że na tyle ślepy nie jesteś, żeby nie widzieć, że zarzucasz innym dokładnie to, co sam robisz. Myśl, chociaż pewnie sprawi ci to wiele bólu.
Do Sebba2
Człowieku! Weż się w garść. Jak ty masz na imię? Nie wiem, ale wątpię czy WŁADCA PIERŚCIENI! więc jakim cudem ja cie mogłem obrazić. Robiłeś ten film? Wątpię. Kochasz go? To polecam wizytę u dobrego psychoanalityka, który ci powie że uczucie warto przelać na ludzi. POWTARZAM- LUDZI!!!! nie elfy, skrzaty czy na hobbitów!!!!
Odpowiedz lepiej, jakich argumentów ty użyłeś. Bo jak na razie to nie dostrzegłem w twoich wypowiedziach ani jednego. Zachowujesz się jak krzykliwa sójka. Napisz jakieś konkrety, a będziemy mogli o nich pogadać. Nie dziw się, że ludzie tak na ciebie jadą, skoro jedyne co możesz powiedzieć o filmie to to, że to chłam. Psychoanalityk, tak to teraz modne słowo, pewnie sam do jakiegoś chodzisz. A ty jakie masz uczucia odnośnie Powrotu Króla? Niewątpliwie też jakieś masz, bo nie napisałeś, że jest ci obojętny. Moja rada: podwój w takim razie wizyty u swojego psychoterapeuty, może powie ci jak przelewać uczucia na ludzi.
A ja popieram Paulosa tylko w połowie. Powrót króla faktycznie jest bardzo slabym filmem, którym Jackson zniszczył kultowośc trylogii. Natomaist nie zgadzam się co do Druzyny Pierścienia. To prawdziwe arcydzieło. szkoda, że cała trylogia nie zostala tak zrobiona jak jej pierwsza część...
„…Jackson zniszczył kultowość trylogii.”
Jeśli chodzi ci o to, że źle ją przeniósł na duży ekran to musze się z tobą nie zgodzić. Film nie jest dokładnie taki sam jak powieść, ale nikt tego chyba nie oczekiwał. Nie wierze, że taka adaptacja w ogóle była by możliwa. Znam kilka osób, które twierdzą, że to drużyna pierścienia była nudna i kiepska a dopiero następne części były coraz lepsze. Ich głównym argumentem jest to, że w I części nic się nie dzieje a bohaterowie cały czas idą. Jest to jakiś argument, ale jak dla mnie tylko troszkę lepszy od bezsensownej wypowiedzi Paulosa.
Dla mnie sama trylogia Jacksona jest bardzo dobrą ekranizacją, jednak żeby poczuć "ducha" tej opowieści trzeba siągnąć po książke.
Dlaczego fidelio na prawie kazdym temacie WP III twierdzi że to beznadzieja i tym samym robi prowokacje?
Prowokacja prowokacją, ale gdy dziś dostałam zawiadomienia, że ktoś się wypowiedział na forum "Władcy pierścieni", gdy otworzyłam wszystkie te wypowiedzi i wszędzie przeczytałam tylko coś w znaczeniu "trzecia część jest do bani", to trochę się zaczęłam irytować ;).
Do Boromira
Masz rację. Nalezy mi się poważne leczenie. Po chwili przebywania na tym forum obawiam się ze zaraziłem się od was waszą infantylnością. Widzę skrzaty i elfy. Frodo pomóż mi odzyskać pierścień. Nie wiem czy to było we WP czy ZBUNTOWANYM ANIELE. Już mi się te dwa filmy coraz bardziej mylą. Może dlatego, że fabularnie sa na tym samym poziomie
Tak z ciekawości. Skąd wiesz, że potrafi uśpić każdego? Odpowiedz, cwaniaczku z inteligencją ( prawdopodobnie ) kamienia przydrożnego. A tak z dobrego serca, dam ci radę: jeśli chcesz tak bardzo zwracać na siebie uwagę, to wejdź do metra (jeśli wiesz co to jest i gdzie szukać) w godzinach szczytu nago. Efekt gwarantowany.
Mi tez sie film za bardzo nie podobal, nie wiem czemu, Tolkien to mistrz, ale film hmm troche mi sie nudzil, za dlugi? nie, chyba za duzo walki jak dla mnie. Spoko ludzie nie wnerwiac sie na mnie i nie wyzywac od******
ok?
Do Mixik
"Jak chłamem można nazwać film, który dostał 11 oskarów"
Można. A jak można nazwać chłamem "Esmeralde" która ogladało 5 milionów Polaków? Można. Bo to moje zdanie a nie zdanie Akademii Filmowej czy też rzeszy telewidzów.. Ale jeśi uważasz że mamy mieć wypatrzone zdanie przez krytyków i ma się nam podobać coś tylko dlatego że dostało nagrodę przyznaną przez garstkę osób to gratuluje skrajnego pozbawienia własnego zdania
A wiesz co to jest metro? Jestem pod wrażeniem bo przecież w twoim świecie krasnoludków, elfów i wróżek nie ma takiego wynalazku. Ale widać że jesteś oczytany. BRAWO!!!!
Nie wiem, czy oglądalność, a Oscary mają coś wspólnego, ale widocznie wg Paulosa mają. No, posłuchajmy go. Może ma jeszcze jakieś inne ciekawe teorie.
Boże, ty na prawdę zatrzymałeś się na etapie dziecka przedszkolnego. Tak, uwielbiam ten film, ale w przeciwieństwie do ciebie (wnoszę to po tym co piszesz) nie łączę filmów z rzeczywistością, w której żyję. Proszę, bardziej konkretne i konstruktywne wypowiedzi, bo mierzi mnie zniżanie się do takiego poziomu dyskusji. Napisz z łaski swojej coś o filmie, bo o tym tu się gada. A może go jeszcze nie obejrzałeś.
Do Paulosa: oczytanA, jak już. ;) Nie, oczywiście, że mam własne zdanie, ale jakoś dziwię ci się, że masz aż takie... zastrzeżenia. Mi się film podobał, chociaż nie aż tak... Ode mnie by dostał max. 6-7 Oscarów. :P Ale to tak na marginesie.
Już mam dosyć takich komentarzy i nie będę pisać,ze ktoś jest głupi i takie tam. Tylko chcę zadać pytanie: Po co oglądałeś/aś trzecią część skoro pierwsza ci się nie podobała?
Nie zadawaj tago pytania. Nie ma sensu. Już wiele razy inni to robili i chyba nie otrzymali odpowiedzi ;).