Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 556 tys. ocen
8,4 10 1 555602
8,1 65 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Słuchajcie mam takie małe pytanko? Która część trylogii była waszym zdaniem najlepsza(chodzi o książki)?

ocenił(a) film na 10
Princess_Ewelina

zdecydowanie Powrót Króla! zawiera najwięcej moich ulubionych wydarzeń (przejście przez Trakt Umarłych, bitwę o Osgiliath, bitwę na Polach Pelennoru, zniszczenie Pierścienia).
Władca Pierścieni książką tysiąclecia! a już napewno XXw.

Ronemund

Mnie najbardziej podały się Dwie Wieże. Pierwsza część wydała mi się mało dynamiczna, zato 3 była zbyt wzruszająca dla mnie :) no i akcja trwała tylko do połowy książki, za to część 2 mmmmm miodzio, palce lizać.

ocenił(a) film na 10
PaczEgg

Moim zdaniem "Powrót" był świetny, ale " Dwóch Wież" i bitwy o Helmowy Jar
nic nie przebije! Ale faktycznie " Drużyna" była mało ciekawa i zbyt przewidywalna. Pozdrówki: Princess

ocenił(a) film na 10
Princess_Ewelina

Mnie najbardziej podobał się "Powrót króla". Może niedzieje się tak zbyt wiele nowego,ale rzeczywiście ta książka jest bardzo wzruszjąca, a ja takie lubie :P.

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

A mi najbardziej podobały się wszystkie!! ;D Z malutkim akcentem na "Dwie wieże" bo tam jest na prawde wciągająca akcja hmmmm ;D

ocenił(a) film na 9
Princess_Ewelina

Dziwne pytanie... wszystkie 3 książki stanowią nierozerwalną całość... To tak jakby pytać który rozdział ksiązki podoba się najbardziej! Pamiętajmy, że Tolkien nie pisał trylogii, On napisał JEDNĄ powieść, którą dopiero wydawca (ze względu na rozmiar) polecił podzielić na części! (był to warunek wydania).

ocenił(a) film na 10
ravb1

Wiem,ale mimo wszystko w każdy tom zawiera inne wydarzenia.
A poza tym fajny pomysł z tym rozdziałem;)

ocenił(a) film na 10
Princess_Ewelina

Z tym rozdziałem to żart oczywiście;)
Pozdro: Princess

ocenił(a) film na 10
Princess_Ewelina

Dla mnie im nowsza tym lepsza była. Oczywiście chodzi o film. Zobaczymy jak bedzie z Hobbitem?!