Kiedy tylko zobaczyłam plakaty w moim mieście dotyczące nocnego maratonu WP oszalałam ze szczęścia! Cała noc- wszystkie 3 części w rozszerzonej wersji! Wreszcie w moim niezbyt wielkim mieście takie coś. Wybrałam się z moją kumpelą, która za WP nie przepada, ale że maraton to poszła :P Seanse nie zawidoły moich oczekiwań. Od godz. 21:30 do 8 rano, ani razu nie zmrużyłam oczu, przeżywając po raz kolejny każdą scenę na dużym ekranie. Chyba każdy fan, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że oglądać ten film na dużym ekranie to zupełnie co innego niż na np. śmiesznym monitorze komputera. Było wspaniale, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miała szansę ujrzeć to dzieło na sali kinowej.
Ja bardzo przepraszam, ale jakim cudem widziałaś w kinie rozszerzony "Powrót Króla", jeśli ta część NIE ISTNIEJE w wersji rozszerzonej dla kin?
z tego co do tej pory było mi wiadomo zawsze elciały tylko FOTR EE, TTT EE ale ROTK już normalny a ponieważ ten film w wersji nierozszerzonej jest jak wykastrowany to nigdy sie na taki maraton nie wybierałem. A moze coś się zmieniło?