Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 556 tys. ocen
8,4 10 1 555564
8,1 65 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Jak dla mnie jest to film znakomity i wcale nie nudny, Jacksonowi udało się utrzymać wysoki poziom jaki ustanowiły poprzednie części a nawet go przewyższyć i co ważne w tym filmie efekty specjalne są tylko miłym dodatkiem do emocjonującej historii a nie bajerem który ma wypełnić lukę w scenariuszu jak to w większości produkcji ostatnio bywa. Film może nie zasłużył aż na 11 oskarów, ale na pewno jest to najlepsza część serii i najlepszy film roku.

ocenił(a) film na 10
Albertino

Zgadzam się w 100%!!! Nic dodać, nic ująć... Wreszcie jakaś normalna wypowiedź na ten temat! Bo niektórym to się już chyba po wejściu do Unii we łbach poprzewracało.... Piszą np., że efekty we "Władcy" są beznadziejne, itp., że film nie niesie ze sobą żadnego przesłania... Ja uważam, iż jest wręcz przeciwnie, bo wg mnie jest to jeden z nielicznych filmów, w których chodzi o coś więcej, niż tylko rozwalanie wrogom głów czy popisywanie się efektami specjalnymi. Szkoda, że nie wszyscy potrafią to dostrzec... Choć z drugiej strony, nigdzie nie jest napisane, że wszytkim musi się podobać to samo, prawda? Ja mimo to pozdrawiam szczególnie serdecznie wszystkich fanów LOTR, którzy zawitają na to forum. MAY THE GRACE OF VALARS PROTECT YOU, FOR ALWAYS:)))