nie wiem ale kiedy sie czyta inaczej to wychodzi niz na ekranie sceny bitew wspaniale jako czytelnik jestem zadowolny chyba nie moglo byc lepiej ....
hmm
moglo byc lepiej - ale ktos nie chcial - Dla mnie jak i dla prawdziwych fanow cala produkcja to skandal - chociaz wizualnie film jest piekny
no wiesz
hmm raczej nie zadasz nie mozliwego mialem na mysli ze zaden film nie przebije ksiazki i to co zrobil peter jest dobre i nei mam do tego zarzutu ... chesz zekranizowadz cos wspanailego ... fakt jest duzo bledow niedociagniec ale sie tego nie zmieni ... nadal oceniam film na plus...
niestety
Chociaz film bede ogladal 100 razy i jest on swietnym dopelnieniem - to jednaknie moge go ocenic na plus bo film ma bardzo malo wspolnego z fabula wladcy procz tego ze jest wierny rdzen i glowne motywy
dlatego to tworzy upadek tego filmu chociaz to jedyna pozycja jaka jest znana w wersji VIDEO - jest tez swietna wersja tylko audio z 64 roku poprawiona w 98 - co ciekawe robiona przez maniakow z anglii zreszta przyjaciol i syna tolkiena
PJ ma chwale u mnie za jedno ze sie podjal i zaczal propagowac ale gdziez zagubil sie w otoczce macdonalda i wielkich kontraktach -
Po 1 to nie ekranizacja tylko film na motywach nawet nie na podstawie