Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 556 tys. ocen
8,4 10 1 555602
8,1 65 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

taka sobie

ocenił(a) film na 8

jest czasem fajna a czasem nie. ja nie wiem czemu krytycy tak dobrze to ocenili?! mnie sie tak sobie podobalo. stawiam 6/10 za ciekawe efekty, dobra gre aktorow i pomysl scenariusza.

ocenił(a) film na 10
Sara_16

A cy dziewcynka cytała moze olygiał Tolkina? Bo jesli nieE, to dlacego tak klutko sklytykowałas? Najpielw psecytaj ksąske (w psekladzie pani Skibniewskiej), a potem cos pis o arcydziele, któlego nie rosumies i dlatego tak pises, oki?

ocenił(a) film na 9
Pablo_2

Przestan się wysmeiwać pablo, bo ona ma rację. Powrót króla jest filmem słabym i jest to fakt oczywisty. Ma w sobie więcej błędów niż rosyjski wahadłowiec dziur.

fidelio

Wiesz, Fidelio, ten 'słaby film' ZNAWCY kina ocenili bardzo, ale to bardzo wysoko. Niestety, chyba jeszcze nie jesteś w AF żeby pisać coś takiego...

ocenił(a) film na 9
Evilrulez

Nie muszę być w AF zeby miec rację.. Wiesz Ci ile kiepskich filmów zwycięzyło w w Oscarach w historii?
Powrót króla zwyciezył z dwóch powodów. Po pierwsze miał dośc słaba konkurencję wobec innych nominowanych. Po drugie został uhonorowany za całokształt trylogii, bo wczesniej AF popełniła błąd i nagrodziła kiczowaty Piekny umysł, a nie doskonałą Druzynę Pierścienia.

ocenił(a) film na 10
fidelio

Powrót Króla jest dobry ale ja jednak wole Dwie Wieże :-)

Sara_16

Tak śledzę tematy o Władcy Pierścieni i widzę, że jak ktoś go skrytykuje, to od razu rzucają się na niego fani Tolkiena i wyskakują z nieśmiertelnym "a czytałeś książkę???"
Pamiętajcie o tym, że to jest forum na temat książek, a nie filmów! I że ludzie oceniają tu ekranizację, a nie książkowy pierwowzór!
Poza tym film jest gorszy od książki i wcale nie jakiś tam wybitny, jak wielu ludzi się podnieca. Ot, dobre kino rozrywkowe, nakręcone z dużym rozmachem, we wspaniałych plenerach, ze świetną muzyką i tyle. Dla mnie waha się między oceną 6/10 a 7/10. Książka - 8/10 albo nieco wyżej.
I nie traktujcie każdego, kto krytykuje WP jak wroga!

mariobb

Sorry, miało być "to jest forum na temat filmów, a nie książek". W pośpiechu napisałem na odwrót :P

użytkownik usunięty
mariobb

Tylko wybacz, niektóre krytyki są tak durne, bezpodstawne i tak od nich się niedobrze robi, że po prostu inaczej niż jak wroga takich osób się nie da traktować.