PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7593}

Władcy Wszechświata

Masters of the Universe
1987
5,6 4,7 tys. ocen
5,6 10 1 4736
4,4 8 krytyków
Władcy Wszechświata
powrót do forum filmu Władcy Wszechświata

Pytanie

ocenił(a) film na 5

Dlaczego taki aktor jak Langella zagrał w takim takim takim czymś? Brakowało mu pod koniec lat 80
na rachunki ,czy co? Zresztą zawsze gdy to oglądam myślę że cała ekipa filmowa bawiła się na planie
jak dzieci na koloni (co oczywiście nie jest prawdą nastroje pewnie były tam grobowe)

Gloredhela

Mysle ze chcial zagrac w takiej produkcji opartej na bajkach komiksach itp a ze skeletor to duza rola to i mozna sie wykazac w jakis sposob co oczywiscie wyszlo mu dobrze.
Tak samo bylo w wyspie piratow gdzie zagrac tego zlego i tutaj jego wklad takze uwazam za udany ;) Dobry aktor

ocenił(a) film na 5
luquepl

No tak Wyspa piratów kolejna spektakularna klapa ,ale tutaj się przynajmniej wszyscy starali.

Gloredhela

byla klapa bo caly proces reklamy wogole nie istnial tam jakis szwindel byl
a ten film jest ogolnie smieszny taka parodia na jeden raz

ocenił(a) film na 6
Gloredhela

Bodajże zagrał na prośbę swoich dzieci, które były fanami "He-Mana". Dla mnie Langella to najmocniejszy element filmu, trochę podobna sytuacja jak z Raulem Julia w "Street Fighterze" czy Burgessem Meredithem w "G.I. Joe: The Movie". Dobry aktor dramatyczny w przerysowanej roli w kinie na podstawie kreskówki, gry, komiksu, wnoszący coś nowego (tych monologów Skeletora mogę słuchać i słuchać).

ocenił(a) film na 5
Rodion_Raskolnikow

Raul Julia ,szkoda mógł zagrać jeszcze tyle dobrych ról w Presumed Innocent kradł Fordowi wszystkie sceny, a co do He-Mana to Skeletor miał te monologi niezbyt pasujące do tego filmu trochę za poważne.

użytkownik usunięty
Gloredhela

A to jakiś znany aktor ? W życiu o nim nie słyszałem.

ocenił(a) film na 5

Jeżeli widziałeś "9 wrota" ,Supermen :powrót , to Frank tam grał ,nie jest zbyt znanym jest rewelcyjnym i nie docenionym aktorem.

użytkownik usunięty
Gloredhela

Jakoś go nie kojarzę z tych filmów.

To , ze nie kojarzysz filmów nie dziwi. Tak samo było w trakcie przytoczonej niżej wymiany zdań:

nemo989: Kultowy już tekst "Dupę mi zalało" [...]
smalczyk130: To dziwne,że nie rozumiesz głębi wyimagiwanego tekstu, który sobie w głowie stworzyłeś .
smalczyk130: film znam na pamięć, to ty sobie wymyśliłeś jakąś wyimaginowaną scene wziętą z sufitu.
smalczyk130: wmawiasz ludziom jakąś wymyśloną scenę, której w filmie nie było . Jak cię to bawi ośmieszaj się dalej, może jak jeszcze jakieś sceny wymyślisz to niedługo zlepisz z nich jakiś film . Nie chce mi się już komentować tych bzdur, które wypisujesz .
nemo989: Czy zgadzasz się na to, że po podaniu namiaru w filmie Kac Wawa na scenę z tekstem "Dupę mi zalało" złożysz publicznie oświadczenie o swojej głupocie?
smalczyk130: Cały czas czekam aż podasz czas tej wymyślonej sceny to chyba jasne jest, że zgadzam się na twoją propozycje . Myśl logicznie.
smalczyk130: wskaż zrobisz z siebie jeszcze większego idiote.
smalczyk130: Ciekaw tylko jestem jak możesz wskazać coś czego nie ma .
smalczyk130: Nie boję się narobić sobie wstydu , czymś co nie istnieje.

smalczyk130: Jeżeli podasz czas w któym padł ten wymyślony przez ciebie tekst to napiszę wielkimi literami, że jestem największym idiotą na świecie .

nemo989: Michał Milowicz tuż przed 1 godz. i 16 minutą filmu wypowiedział ten tekst

smalczyk130: Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

nemo989: Musisz się wywiązać z publicznie złożonej obietnicy, aby nie ucierpiała twoja nienaganna reputacja
smalczyk130: W dupie mam swoją reputacje i opinie
nemo989: Jaka reputacja, takie i jej umiejscowienie

Przy okazji. Kiedy wywiążesz się z publicznie złożonego zobowiązania?

Gloredhela

Bardziej mnie dziwi co tam robiła Courteney Cox...