PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32474}

Władcy ognia

Reign of Fire
2002
6,2 44 tys. ocen
6,2 10 1 44036
4,9 19 krytyków
Władcy ognia
powrót do forum filmu Władcy ognia

Nie wiem

ocenił(a) film na 8

Co tak ludzie psioczą na ten film? Mi się podobał bardzo (a na filmy jestem naprawdę wybredny). Był spoko, przyjemnie mi się oglądało, zwłaszcza za 1 razem, bez bólu dam mu 8/10, apokaliptyczna wizja świata zdominowanego przez smoki, bądź co bądź uwielbiam te fantastyczne stwory, ponura sceneria, postaciom też nic nie zarzucę. Widzę, że wielu osobom nie podobają się zdjęcia, ja tam się nie znam na tym, ale szczerze powiedziawszy, widziałem gorsze. No i końcowy utworek "Burn" jest fajowy, bardzo polecam tym którzy chcą się nieco rozerwać w sposób odmienny niż oglądanie bezsensownego mordobicia czy czegoś takiego. Ale to moje zdanie, sami ocenicie.

ocenił(a) film na 8
Qrisu_88

100% zgody film wymiata ma taki swój jedyny wyjątkowy klimat i w ogóle jest fajny :)Christian Bale i Izabella Scorupco wymitają ^^

ocenił(a) film na 8
Qrisu_88

Ja również się zgadzam. Oglądałem go wczoraj drugi raz i wciąż mnie zaskakiwał. Po skończonym seansie przez godzinę nie mogłem się uwolnić od tego klimatu jaki panował w filmie. Film bardzo fajny :)

Qrisu_88

Kilka elementów zalatywało średnią niskobudżetówką, ale ogólnie też muszę przyznać, że film nawet porządnie wyszedł.

Keodred

A na mnie uczynił bardzo,ale to bardzo negatywne wrażenie.
Nastawiłam się na cudo - takich pięknych smoków nigdy jeszcze widziałam.
Pewna,że zobaczę dzieło filmowe,zaczęłam oglądać. Z początku myślałam,że się rozkręci. Ale było coraz gorzej...
Smokom nic nie mogę zarzucić. Były zrobione pierwszorzędnie. Odpowiednio wredne,z dobrymi skrzydłami i paszczami. Ale reszta... no,przepraszam,dla mnie masakra. Po prostu nie było czego oglądać.
Zgadzam się całkowicie z zamieszczoną tu recenzją.