PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208849}

Włoski front

The Fallen
2003
4,5 253  oceny
4,5 10 1 253
Włoski front
powrót do forum filmu Włoski front

Mam nieodparte wrazenie, ze film mial miec "ducha", jakies przeslanie, przekazywac jakowes emocje i tak dalej ale niestety sama chec nie wystarcza. Wyszlo cos co nie ma niczego w sobie oprocz kolorowego obrazu na ekranie telewizora. Jakies to takie nijakie, bez wyrazu - reasumujac "kindergarten". Zero emocji, maksimum "sielankowosci" i naiwnosci. Jednym slowem jesli chcecie obejzec film kompletnie bez wyrazu i porazajacy wrecz glupota to polecam :) A tak swoja droga to szkoda, ze ostatnimi czasy nic w gatunku filmow wojennych sie nie wydaza. Ot tylko czasem jakies kiszki sie wypuszcza. Szkoda bo trzeba przypominac a i pokazywac ze wojna to najstraszniejsza rzecz jaka istnieje tyle, ze pokazywac to tak abysmy to naprawde poczuli. A co tu mamy? Ano nic panie jeno kolejna nieprzemyslana produkcje liczaca ze zyski przekrocza koszty. No ale z tego wynika, ze nawet produkcja szmiry sie oplaca - w takim razie jutro kupuje kamere i otwieram studio filmowe :) Do zobaczenia na lamach filmwebu - tylko pamietajta - dawac mi tylko 10 - w koncu jesli ta produkcja dostaje srednio 7,5. to gwarantuje ze bede lepsiejszy :)

ocenił(a) film na 4
Zerro

Zgadzam się. Cieniutko wyszło,momentami miałem wręcz wrażenie,że oglądam
komedię wojenną. Zero dramatyzmu,gra aktorska kiepawa,dobrze,że chociaż
wybuchy wyszły normalne. A już początkowa scena z raną nogi miażdży-mina
tego rannego kolesia:) jakby żywcem wyciągnąć kadr z "Braindead" hehehe-
nawet kolo nieco podobny. Moja ocena 4/10.

androgenius

ostatni dobry film wojenny jaki widzialem to "Idi i smotri" (1985), tez niskobudzetowy, a od tego gniota dzieli go kosmos w pokazaniu realiow wojny.

ocenił(a) film na 4
777777

To jeden ze słabszych filmów wojennych jakie widziałem. 4/10

777777

"Idź i patrz" produkcją niskobudżetową? no, niezłe herezje waszmość prawi...

androgenius

Zgadzam się, to jest komedia wojenna.

ocenił(a) film na 5
nickjaknick

wszystkiego po trochu wrzucili panowie do garnka i wyszło takie niewiadomoco, szkoda tylko że wspaniałą muzyke ukradli z gry Medal Of Honor. 4/10

ocenił(a) film na 1
androgenius

Trochę przerażające. 4/10 dla takiej kupy. Nie wiem co może dostać w takim razie 1/10.